Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 17%, după ce Emiratele Arabe Unite au declarat că membrul OPEC va sprijini creșterea ofertei pe o piață aflată în dezordine din cauza întreruperilor de aprovizionare cauzate de sancțiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, anunță Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu mai mult de 17% (sau 22 dolari), în timpul unei vânzări puternice, înainte de a recupera o parte din el pentru a tranzacționa în scădere cu 17,16 dolari sau 13,4%, la 110,82 dolari pe baril.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, Yousef Al Otaiba, a declarat miercuri pentru CNN că țara dorește să crească producția de petrol și va încuraja cartelul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) să intensifice oferta.

„Noi favorizăm creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousuf Al Otaiba într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington.

Comentariile lui Otaiba au făcut ca prețul petrolului să scadă ca o piatră miercuri. Petrolul american a scăzut cu 12%, la 108 dolari pe baril. Țițeiul Brent, referința globală, a scăzut cu 13%, până la 112 dolari pe baril, notează CNN.

„Asta nu este nimic. Probabil că pot aduce pe piață aproximativ 800.000 de barili foarte repede, chiar imediat, aducându-ne mai aproape de înlocuirea aprovizionării rusești”, a mai precizata acesta potrivit Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri