Primăria Sectorului 1 nu va mai putea plăti burse, utilităţile către şcoli, nu va mai finanţa sistemul de protecţie a copilului şi căminele pentru persoane vârstnice, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1 pe 2023, miercuri fiind a zecea şedinţă când bugetul este pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi votat, a declarat edilul Clotilde Armand, scrie Agerpres.

"Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. (...) Dacă nu votează astăzi bugetul, consilierii PNL-PSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023", a spus primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 a semnalat că, dacă nu este votat rapid proiectul de buget, va fi suspendată plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă şi special, a burselor, a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare, a stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate, a drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi a celor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special, a învăţământului particular şi confesional, acreditate, finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice, a "Programului pentru şcoli al României", a sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de zi şi rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri