În prima zi a noului an școlar, elevii Genesis College au început lecțiile în sistem hibrid, un concept nou, care permite predarea cu o parte dintre copii prezenți fizic, în clasă, și cu ceilalți conectați online, de acasă.

Noul model didactic reprezintă o îmbinare între lecția predată clasic, cu elevii și profesorii în clasă, și orele exclusiv online, ca în timpul stării de urgență. Lecțile hibrid sunt susținute cu ajutorul Google Classroom, iar pe parcursul orei se pot forma echipe mixte - un elev din clasă, cu unul de acasă, care lucrează împreună pe anumite teme. Astfel, toți elevii participă activ și în egală măsură la lecție.

„În cadrul unei ore hibrid, reușim să atingem toate punctele lecției, să facem o predare completă și, apoi, o evaluare, exact ca în cazul unei ore obișnuite", a spus Dragoș Pârcălabu, directorul Liceului Teoretic Genesis College.

Adaptarea la cursurile hibrid este una facilă pentru elevii și profesorii Genesis, deoarece aceștia foloseau tehnologia la clasă încă de acum 2 ani. Investiția în procesul de digitalizare a educației, unic în peisajul școlilor private din România, a fost demarată în 2018 și este în valoare de 30.000 de euro pe an.

Pentru un act educațional eficient, în condițiile pandemiei actuale, digitalizarea joacă un rol vital.

„Într-o clasă virtuală, noi avem toată suita de aplicații necesară unui scenariu didactic complet", a explicat Ioana Necula, fondatorul Genesis College.

Procesul de digitalizare al Genesis College a fost realizat împreună cu partenerii de la EduApps, o companie care activează în domeniul tehnologiei pentru educație. “Tehnologia ajută enorm în procesul de predare și învățare, pentru că în felul acesta ajungi, de fapt, la fiecare copil. Totodată, activitățile elevilor în mediul online să se desfășoare în siguranță, într-un mediu controlat, elevii accesând doar conținutul aprobat de profesorii lor”, a spus Ștefan Apăteanu, CEO EduApps.

Lecția hibrid este o soluție pentru elevii cu anumite probleme de sănătate sau care locuiesc cu persoane ce fac parte dintr-un grup cu risc și nu pot fi prezenți fizic la cursuri, în perioada următoare. Astfel, elevii Genesis College au opțiunea de a continua activitatea didactică, în deplină siguranță, indiferent că vor participa la cursuri în campus sau online, de acasă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri