Anul școlar 2020- 2021 s-a încheiat de puțin timp, dar roadele în urma acestui nu se culeg la fel ca în anii precedenți. Motivul este cât se poate evident: școala online, care a lăsat în urmă mulți elevi din mediile defavorizate, dar care i-a obosit și i-a demotivat semnificativ pe cei care au avut acces la echipamente prin care să se poată conecta la ore.

Dificultăți de ordin tehnic au fost chiar și acolo unde copiii au primit echipamentele tehnice. Abilitățile și experiența în utilizarea tehnologiei au fost atât de scăzute, încat nu a permis conectarea. În România încă există localități în care nu există conexiune la internet. Este practic imposibil să faci ore”, a spus Roxana Paraschiv, Coordonator Centrul de Informare, Documentare și Cercetare privind Drepturile Copilului, în cadrul unei conferințe.

Roxana Paraschiv, Coordonator Centrul de Informare, Documentare și Cercetare privind Drepturile Copilului.Foto: Agerpres

Închiderea școlilor în contextul pandemiei a adâncit profund inegalitățile dintre copii și a îngreunat sau chiar a împiedicat accesul la educație pentru peste 600.000 de copii, care nu au avut acces la școala online, după decizia de închidere a școlilor, arată datele furnizate de Salvați Copiii.

Mai mult, pandemia a avut un efect emoțional puternic care s-a răsfrânt asupra copiilor. Profesorii și învățătorii au semnalat efecte negative asupra bunăstării emoționale și abilităților sociale. Copiii și-au pierdut abilitățile de socializare, unii au adoptat o atitudine negativă față de tot ce se află în jurul lor, în timp ce alții au devenit exagerat de timizi.

Copiii nu se mai pot concentra, foarte mulți au devenit dependenți de tehnologie, sub aspectul ludic, al jocului și nu mai știu să comunice nici ei între ei, față în față, dar nici cu profesorii. Foarte mulți profesori vorbesc de o agitație a copiilor și despre o energie pe care încep sa o canalizeze spre violență.

Poate fi o legătură și cu numărul foarte mare de cazuri bullying și de violența în școli din ultima perioadă”, a mai spus Roxana Paraschiv.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri