A mai rămas aproximativ o lună până când noul an școlar va începe, iar elevii se vor întoarce înapoi în bănci. Școala va începe pe 13 septembrie, iar de data aceasta, reîntoarcerea la școală se va face în format fizic, pentru elevii din toate clasele și din toate unitățile de învățământ.

Cu toate acestea, pe lângă problemele pe care pandemia le-ar putea ridica, prin prisma creșterii numărului de cazuri de infecție cu varianta Delta, revenirea la școală în format fizic este pusă sub semnul incertitudinii și din cauza șantierelor care par să nu fie gata până pe 13 septembrie.

Datele de la organizația Salvați Copiii arată că aproximativ 21% din școlile din România nu sunt pregătite să-și reprimească elevii la școală, fie din cauza șantierelor, fie din cauză că nu sunt dotate cu canalizare, apă sau alte utilități necesare, de secol XXI.

Citește și: Structura anului școlar 2021 – 2022. Când încep elevii din România școala

„Conform discuțiilor, școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Vom avea, la începutul lunii septembrie, un ordin comun elaborat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, prin care vom stabili condițiile de siguranță pentru reînceperea școlii.

Realitatea arată că în acest moment sunt foarte multe probleme, sunt într-adevăr multe școli cu șantiere, dar important e ca aceste șantiere să fie inchise la începutul școlii (...) Noi am primit asigurări că aceste șantiere vor fi terminate la timp”, a spus Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, într-o intervenție la Digi24.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

Chestiunea ce mai dificilă, atrage atenția Ministrul, este că alte școli nu vor putea primi elevii care vor veni din unitățile de învățământ, în care nu vor fi finalizate lucrările de reparații.

Avem o problemă cu suprapopularea, sunt școli care sunt deja suprapopulate, cum sunt cele din București, Ilfov, Timișoara, Bihor. Nu mai există spații aici, deci nu mai pot primi alți elevi.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ministrul Educației mai transmite că există și școli, cum sunt cele din Sectorul 1 al Capitalei în care nu există șantiere, un aspect care nu trebuie să ne bucure neapărat pentru că lipsa acestora denotă faptul că în acele unități nu vor exista reparații, iar infrastructura școlară va fi tot aceeași.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri