Tinerii care au aplicat la universități din Statele Unite ale Americii prin intermediul platformei Youni au obținut burse în valoare totală de 9,1 milioane de dolari, numai în acest an școlar și doar în prima fază de aplicare (early-application). Suma poate crește până la finalizarea procesului.

Cu 63 de studenți acceptați deja la unele dintre cele mai prestigioase universități din SUA precum: Harvard, University of Pensilvanya, Princeton, NYU, Columbia, MIT, University of Chicago și multe altele.

Bursele oferite de universitățile americane acoperă 4 ani de studii, dar și parțial sau integral costurile de cazare și masă ale studenților acceptați.

Consultanții Youni - Daniela Bordei, Ana Crăciun, Julia Boca și Maria Victoria – au oferit suport atât tinerilor olimpici la diferite specialități, cât și celor implicați în activități extracuriculare, astfel încât aceștia să poată să ajungă la universitatea dorită. Tinerii au beneficiat de suport pentru a-și realiza atât CV-ul, cât și alte materiale necesare pentru admiterea la universitățile din străinătate, eseuri, documente despre proiectele lor de suflet (passion projects), dar și de ajutor pentru pregătirea exemenelor de tip SAT sau a altor examene specifice.

Citește și: În ce țări mai vor tinerii români să studieze. Top 3 destinații de studiu

Pentru că activitățile extra-curiculare reprezintă un element important în procesul de aplicare la o universitate din afara țării, Youni a pus în 2022 bazele Youni4Youth, cu scopul de a oferi elevilor români un mediu unde să poată dobândi aceste experiențe, în afara sistemului educațional standard.

Youni4Youth este practic o platformă formală în cadrul căreia o comunitate de elevi organizează, sub îndrumarea doamnei profesor Daniela Bordei, diferite conferințe cu teme educaționale. În 2022, această comunitate a organizat pentru elevii români, dar și din regiune, nu mai puțin de 22 evenimente diverse, care acoperă 9 domenii inexistente în curricula școlară precum diplomație, medicină, bănci, startup, juridic, comunicare și media, spațiul cosmic, artă, mediu, ospitalitate. Datorită activitățiilor de voluntariat extracuriculare, certificată prin organizarea și participarea la aceste evenimente, tinerii care formează Youni4Youth au beneficiat de peste 4,7 milioane USD, prin bursele cele-au fost acordate de universitățile din Statele Unite la care au aplicat în acest an.

Și în 2023, Youni își propune să susțină copiii români în visul lor de a-și continua studiile la universități din afara țării. Pentru începutul anului, elevii de liceu care se înscriu pe platformă până la dată de 31 ianuarie 2023 vor beneficia de o consultare gratuită din partea specialiștilor Youni și vor afla astfel care sunt pașii pentru a aplica la o universitate din afara țării, dar și ce domeniu de studiu li se potrivește.

Citește și: De ce românii plecați la studii în străinătate nu trebuie să se simtă inferiori

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri