Bancile au subscris titluri de 2,58 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

Cea mai recenta licitatie pentru scadenta la un an s-a derulat saptamana trecuta, cand Trezoreria s-a imprumutat cu 2,48 miliarde lei, la un randament mediu de 5,27%.

Randamentele platite pentru certificatele cu scadenta la un an au scazut constant incepand cu luna noiembrie, acestea coborand cu 1,38 puncte procentuale, de la 6,65% la 5,27%.

Cel mai redus randament, de 5,22%, a fost platit de Ministerul Finantelor pentru certificatele la sase luni, la finalul lunii februarie, potrivit statisticilor publicate pe site-ul BNR si disponibile din aprilie 2005.

Citeste si:

Banca Nationala a Romaniei a redus, la inceputul lunii februarie, rata dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la un nou minim istoric, de 5,5% pe an.

MFP a programat pentru luna martie sapte licitatii pentru vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, prin care vrea sa atraga 5 miliarde de lei, valoarea similara cu programul din februarie, dar cu 3,3 miliarde de lei sub suma imprumutata.

In primele cinci licitatii a atras 6,56 miliarde lei, depasind astfel si in martie valoarea indicativa a licitatiilor.

Ministerul Finantelor a imprumutat de la inceputul anului 24,8 miliarde de lei pe piata locala, peste valoarea programata pentru primul trimestru. De asemenea, Finantele au atras in ianuarie 1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani, iar in februarie au atras inca 750 milioane de dolari.