Misu Negritoiu, CEO ING Bank Romania, va deveni de la 1 septembrie presedinte al bancii, iar pozitia sa anterioara va fi preluata de catre Michal Szczurek.

Michal Szczurek (foto dreapta) este de origine poloneza si a avut un rol semnificativ in crearea celui mai mare fond de pensii din Polonia.

Dupa care a trecut in piata bancara si a restructurat cu succes divizia de retail banking din cadrul ING Bank Slaski, iar in ultimii trei ani a condus divizia de retail banking a TMB Thailanda, una dintre cele mai mari banci thailandeze, unde ING este actionar.

Misu Negritoiu va continua sa sprijine activitatile si organizatia din Romania prin noul sau rol ne-executiv de presedinte al ING Bank Romania.

Acesta spune ca prin aducerea noului CEO, care are o experienta solida pe segmentul de retail, ING Bank isi propune sa creasca pe partea de persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii (IMM).

Negritoiu a precizat ca va ramane in pozitia de presedinte ne-executiv pentru o perioada mai lunga de timp si ca nu are de cand sa mearga la alta banca.

“Este momentul potrivit pentru ING Bank Romania pentru a avea noi ingrediente si noi energii pentru a creste mai departe. Avem nevoie de o experienta internationala, iar profilul lui Michal Szczurek se potriveste cu cel al tinerei noastre echipe. Banca a decis aceste schimbari, iar eu voi ramane alaturi de banca pe pozitia de presedinte. Ma voi ocupa de lucruri strategice si voi oferi orice ajutor de care va fi nevoie”, a explicat Misu Negritoiu.

Szczurek a mentionat ca in urmatoarele saptamani va fi prezent in banca pentru a se familiariza cu piata bancara romaneasca.

„Sunt genul de manager care sustine cresterea si nu mizez pe taieri de costuri si restructurari. Totodata, sunt adeptul cresterii organice si mai putin al preluarilor, pentru ca astfel se poate intelege mai bine comportamentul clientului”, a adaugat noul CEO al ING Bank Romania.

Misu Negritoiu s-a alaturat ING Bank in mai 1997. In august 2006 a fost numit Director General al ING Bank si CEO Wholesale Banking, iar ulterior, in ianuarie 2010, a devenit CEO al ING Bank Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa