Valoarea indicativa a operatiunii a fost de 800 milioane de lei, iar ofertele bancilor au insumat 1,66 miliarde de lei, scrie Mediafax.

Cea mai recenta licitatie pentru o maturitate apropiata a fost derulata la jumatatea lunii octombrie, cand Trezoreria statului a vandut titluri la 11 luni, cu un randament tot de 6,08%.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa atraga in noiembrie 3,55 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe licitatii urmand sa fie organizate pentru vanzarea de obligatiuni.

Citeste si:

Astfel, in sase din cele opt licitatii programate in noiembrie, administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni, cu scadenta cuprinsa in intervalul 2-15 ani, in valoare cumulata de 1,95 miliarde lei.

Urmatoarea licitatie se va derula joi, 8 noiembrie, cand Finantele vor sa atraga 500 milioane lei prin obligatiuni la doi ani.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 46,6 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiunile in valuta de 2,67 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.