Cu toate acestea, presedintele grupului UniCredit, Federico Ghizzoni a negat o asemenea actiune.

“In niciun caz, este o idee prosteasca”, a spus Ghizzoni, intrebat daca vede riscul unei preluari ostile a bancii in prezent sau pe viitor, noteaza Reuters.

Totodata, in ultimele zile s-a tot vorbit despre o viitoare fuziune intre UniCredit si Intesa Sanpaolo Bank, cele mai mari doua banci din Italia, scrie investmenteurope.net.

Potrivit ziarului La Repubblica, vicepresedintele UniCredit Fabrizio Palenzona a purtat mai multe discutii pe aceasta tema cu actionarii Intesa Sanpaolo.

Cele doua grupuri italiene sunt prezente si in Romania, prin UniCredit Tiriac Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Desi presedintii celor doua banci, Enrico Cucchiani de la Intesa si Federico Ghizzoni de UniCredit au negat un astfel de scenariu, exista totusi indicii pentru o astfel de intelegere, menita sa impiedice o preluare ostila a uneia dintre banci, crede analistul financiar Lorenzo Sentino.

“Din 2008, capitalizarea bursiera a celor doua grupuri a scazut substantial pana la 20 miliarde euro, nivel mai redus fata de activele nete”, a mentionat Sentino.

Aceste cifre ar putea atrage atentia grupurilor bancare sau industriale internationale, care ar dori sa intre pe piata bancara italiana, a adaugat analistul.

“In acest moment acest scenariu este doar fantastic, dar ar putea deveni realitate intr-un context de urgenta”, a completat Sentino.