Cu toate acestea, presedintele grupului UniCredit, Federico Ghizzoni a negat o asemenea actiune.

“In niciun caz, este o idee prosteasca”, a spus Ghizzoni, intrebat daca vede riscul unei preluari ostile a bancii in prezent sau pe viitor, noteaza Reuters.

Totodata, in ultimele zile s-a tot vorbit despre o viitoare fuziune intre UniCredit si Intesa Sanpaolo Bank, cele mai mari doua banci din Italia, scrie investmenteurope.net.

Potrivit ziarului La Repubblica, vicepresedintele UniCredit Fabrizio Palenzona a purtat mai multe discutii pe aceasta tema cu actionarii Intesa Sanpaolo.

Cele doua grupuri italiene sunt prezente si in Romania, prin UniCredit Tiriac Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Citeste si:

Desi presedintii celor doua banci, Enrico Cucchiani de la Intesa si Federico Ghizzoni de UniCredit au negat un astfel de scenariu, exista totusi indicii pentru o astfel de intelegere, menita sa impiedice o preluare ostila a uneia dintre banci, crede analistul financiar Lorenzo Sentino.

“Din 2008, capitalizarea bursiera a celor doua grupuri a scazut substantial pana la 20 miliarde euro, nivel mai redus fata de activele nete”, a mentionat Sentino.

Aceste cifre ar putea atrage atentia grupurilor bancare sau industriale internationale, care ar dori sa intre pe piata bancara italiana, a adaugat analistul.

“In acest moment acest scenariu este doar fantastic, dar ar putea deveni realitate intr-un context de urgenta”, a completat Sentino.