"Industria asigurarilor nu poate face cu mult mai bine sau mai rau decat se prezinta economia nationala, unde previziunile si prognozele analistilor nu sunt unele optimiste ci ma degraba prudente. In aceste conditii, o crestere de cinci puncte procentuale devine una foarte optimista", a declarat Mariana Diaconescu, CEO, Asirom VIG.
Declaratiile sefului Asirom au fost realizate in cadrul evenimentului XPRIMM Annual Forecast Meeting 2013, organizat de Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

"In ceea ce priveste evolutia, piata va creste cu aproximativ 3-5%, si numai daca vom reusi sa stabilizam costurile. Dar, o stabilizare a costurilor nu pentru rotunjirea profiturilor, ci corectarea bilanturilor, deoarece in 2012 evolutia despagubirilor a atras costuri foarte mari, neacoperite de primele brute subscrise pe piata interna, ci de subscrierile actionarilor", a spus Mariana Diaconescu.

Ea a adaugat ca primele zece companii vor incerca cel mai probabil sa-si fidelizeze clientii prin imbunatatirea calitatii serviciilor, deoarece competitia prin preturi din ultimii nu a fost una eficienta pentru piata de asigurari din Romania.

Sursa foto: Revista PRIMM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F