Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank in Romania era la sfarsitul anului trecut de 28%, de la 18,1% in decembrie 2011 si 24% in septembrie, in timp ce soldul creditelor a stagnat la trei miliarde de euro.
Portofoliul de depozite al bancii in Romania a scazut usor comparativ cu decembrie 2011, de la 915 milioane de euro la 896 milioane de euro, se arata intr-un raport al bancii elene Piraeus. Depozitele se situau la 821 milioane de euro in septembrie, noteaza Mediafax.

Cota Piraeus Bank pe piata creditelor din Romania era de 4,5% la sfarsitul anului, iar pe partea de depozite de 1,7%.

Activele au bancii au scazut de la 3,5 miliarde de euro in decembrie 2011 la 3,4 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.

Piraeus Bank avea la finele anului trecut 167 de sucursale si 1.935 de angajati in Romania.

La nivel de grup Piraeus a raportat o pierdere de 513 milioane de euro, ca urmare a provizioanelor pentru credite neperformante si costurilor mai ridicate de finantare, determinate de recesiunea prelungita a tarii. Rezultatul pentru anul trecut include si achizitiile bancii, intre care si ATEbank, astfel ca nu este direct comparabil cu cel din anul anterior.

In 2011, banca a inregistrat o pierdere de 6,6 miliarde de euro, din cauza participarii in programul de restructurare a datoriei statului elen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri