Leul s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta in scadere cu 1,11 bani, la 4,3514 lei/euro.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3625 lei/euro, reprezentand maximul din ultimele aproape cinci saptamani, informeaza Mediafax.

Leul s-a apreiat usor si in raport cu dolarul american, astfel ca rata de schimb pentru dolar a coborat de la 3,3651 lei/dolar la 3,3615 lei/dolar.

Pentru francul elvetian, rata de referinta a urcat de la 3,4865 lei/franc la 3,4981 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3510 - 4,3530 lei, in scadere modesta fata de nivelul de la finalul saptamanii trecute, cand schimburile se perfectau la 4,3530 - 4,3550 lei/euro.

In prima parte a sesiunii, cursul a variat nesemnificativ, aproape de 4,35 lei/euro, in linie cu valutele din regiune.

Dealerii se asteapta ca piata sa ramana linistita pana la finalul zilei, intrucat luni este este zi nebancara in Marea Britanie si SUA (Memorial Day), iar jucatorii straini vor lipsi de la tranzactionare.

Dobanzile afisate de bancile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi se plasau la 4,2 - 4,7% pe an, iar randamentele cu scadenta la o saptamana se situau la 4,24 - 4,74%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri