Investitorii au subscris 6,2 miliarde de euro la emisiunea de euroobligatiuni a Romaniei, depasind de patru ori suma maxima pentru care Ministerul Finantelor a fost mandatat sa se imprumute de pe pietele externe, au declarat pentru Mediafax surse bancare.

Potrivit surselor, aranjorii au fost mandatati sa contracteze pana la 1,5 miliarde de euro, obligatiunile avand o maturitate de sapte ani.

Ministerul Finantelor vizeaza un randament de 3 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referinta al pietei. La ora transmiterii acestei stiri rata midswap este de 1,825% pe an.

Ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat saptamana trecuta ca Romania intentioneaza sa vanda obligatiuni pe piata externa pentru a doua oara in acest an, pentru finantarea deficitului bugetar. El a anticipat ca oferta fi de cel putin 1 miliard de euro si titlurile vor fi emise in euro.

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna septembrie licitatii pentru plasarea de titluri de stat in valoare de 3,87 miliarde lei pe piata locala, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadenta, de 2,78 miliarde lei.

Citeste si:
INS: Rata somajului in Romania a ajuns la 3,9% in septembrie
INS: Rata somajului in...

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat de pe piata interna 32,091 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe de 1,42 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
UE a produs anul trecut lumanari in valoare de 1,638 mld. euro