Numirea Violetei Ciurel ca CEO al AXA Insurance Portugalia isi va produce efectul la finalizarea procesului actual de tranzitie a AXA Romania, achizitionata recent de asiguratorul local, Astra Asigurari. Ea ii va urma in functie lui Joao Leandro, care va ocupa functia de CEO al noii entitati AXA ce urmeaza a fi lansata ȋn Brazilia.

Violeta Ciurel, actualul CEO al AXA Romania are o experienta de peste 20 de ani in domeniul financiar si al asigurarilor, perioada in care a si oferit consultanta pentru nenumarate companii si institutii internationale, fiind de asemenea profesor universitar si autor al 11 carti si peste 300 de articole in domeniul economic si de business.

Intre 2000 si 2004, Violeta Ciurel a fost CEO Life Insurance si director executiv in cadrul ING. Incepand cu 2004 s-a mutat in Amsterdam unde a detinut mai multe pozitii cu responsabilitati globale si regionale in Grupul ING.

In septembrie 2010, Violeta Ciurel s-a alaturat Grupului AXA, pentru a deveni presedinte si director executiv al AXA Asigurari Romania, iar incepand din iulie 2012 a ocupat si functia de presedinte al consiliului director al AXA Insurance Ungaria.

Preluarea filialei locale a AXA de catre Astra, cea mai mare companie de asigurari din Romania, este o miscare notabila deoarece reprezinta o premiera: o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain pentru prima data in 23 de ani. Activul tinta: veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance Romania au crescut anul trecut cu 31%, la 32,5 milioane lei, de la 24,8 milioane de lei in 2011, potrivit datelor transmise anterior de AXA. Compania a incheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), in crestere cu 11% fata de 2011.

Grupul francez AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG). Potrivit AXA Life Insurance Romania, grupul AXA a investit 29,3 milioane de euro in subsidiara din Romania de la preluare. Cifra nu include si suma platita de AXA grupului VIG.

Grupul AXA, prezent in 57 de tari, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 90,1 miliarde de euro. La finele anului trecut, grupul avea in administrare active de 1.116 miliarde de euro. Cumparatorul: liderul pietei romanesti de asigurari, Astra Asigurari a avut in primul semestru venituri din prime de 601,7 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri