"Prima Casa": cu cat a fost majorat plafonul la BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut majorarea plafonului de garantare aferent programului "Prima Casa" cu 252 de milioane de lei, suma pe care banca preconizeaza ca o va cheltui in circa o jumatate de an.

"Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri", se mentioneaza in comunicat, scrie Mediafax.

BCR este cea mai mare banca de pe piata locala in functie de active, cu peste 16 miliarde euro.

Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garantiile care vor fi acordate in acest an pentru programul Prima Casa, prag similar cu cel din 2013, si permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut si care nu au fost consumate. Astfel, in total beneficiarii programului "Prima Casa" au la dispozitie in acest an un plafon de 2 miliarde de lei.

In anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garantii in cadrul programului, inregistrandu-se un ritm mediu al solicitarilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finantari a fost de aproximativ 37.000 euro.

Citeste si:
Iohannis, despre majorarea alocațiilor și pensiilor în criză economică
Iohannis, despre alocații și...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri