Asiguratorul Astra poate reveni la conditii normale de functionare doar prin recapitalizarea prin intermediul unui investitor strategic, cu reputatie solida, solutia fiind agreata cu actionarul majoritar al societatii, a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

"Avem un plan de masuri, ne-am inteles in acest sens cu actionarul majoritar pentru a identifica un investitor potential care sa poata sa aduca diferenta de capital necesara si care sa permita societatii sa revina la standardele de functionare normale. Sunt investitori diversi si expresii de intentie si continuam discutiile prin administratorul special si prin actionarul majoritar. Recapitalizarea Astra printr-un investitor stategic, si avem un investitor cu reputatie, este singura solutie pentru normalizarea activitatii societatii", a afirmat Negritoiu, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este pregatita cu un scenariu de avarie in cazul in care atragerea unui investitor strategic esueaza.

"ASF este pregatita cu un scenariu de avarie si vom actiona in consecinta daca lucrurile se deterioreaza mai mult decat in prezent"

"Daca aceste lucruri nu se intampla, avem si un scenariu de avarie si ASF este pregatita cu un scenariu de avarie si vom actiona in consecinta daca lucrurile se deterioreaza mai mult decat in prezent", a spus seful institutiei.
Surse din piata asigurarilor au declarat ca un posibil investitor strategic pentru Astra ar putea fi PZU, cel mai mare asigurator din Polonia.

Citeste si:
Fondurile de pensii vor putea să facă investiții mai mari în...
Fondurile de pensii vor putea...

In a doua parte a lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special. Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

Redresare financiara prin majorarea capitalului social

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.Compania este liderul pietei de asigurari din Romania, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei in 2012 si mai mult de patru milioane de clienti.

Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza. Actionarii Astra au aprobat, la 12 mai, delegarea administratorului special, KPMG Advisory, atributia de majorare capitalului companiei de asigurari cu 490 milioane lei.

Cresterea capitalului social figureaza in planul de redresare a Astra, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara la 7 aprilie. Intrebat care este termenul de finalizare a infuziei de 70 milioane de lei, Negritoiu a evitat sa dea un raspuns clar, dar a precizat ca operatiunea este "mai complicata", in conditiile in care Astra este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
Negritoiu: Impactul despagubirilor Astra este de 700 milioane lei
Misu Negritoiu: Impactul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Listarea Sanopass pe Seedblink, suprasubscrisă după 1 oră
Setari Cookie-uri