"Sunt optimist si cred ca vom semna cu un investitor strain, in luna februarie sau martie din 2015, un angajament ferm privind capitalizarea Astra Asigurari, respectiv punerea in aplicare a celei de a doua etape de majorare cu 420 milioane de lei a capitalului social al companiei. Banii din prima etapa au intrat in capitalul asiguratorului si au fost utilizati pentru plata despagubirilor", a afirmat Negritoiu.

Intrebat ce se va intampla daca procesul de atragere a unui investitor va esua, Negritoiu a spus ca "vom vedea ce vom face", arata Mediafax. La inceputul lunii octombrie, compania Astra Asigurari (ATRA), detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu si aflata in administrare speciala, si-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, in urma derularii unei oferte de vanzarea de actiuni noi catre actionarii existenti.

Cu o valoare initiala de 70 de milioane de lei, oferta de vanzare de actiuni s-a derulat in perioada 1 septembrie - 1 octombrie si a fost intermediata de SSIF Broker. Anterior ofertei, Astra Asigurari avea un capital social de 192,7 milioane de lei si era controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 26,04%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 1,3% din capitalul social.

Citeste si:

Dupa incheierea operatiunii, asiguratorul va avea un capital social de 257,8 milioane de lei, detinut de The Nova Group Investments Romania SA - 72,75% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,23% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Capitalul social, majorat

Actionarii Astra Asigurari au avizat in luna mai majorarea capitalului social cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de 70 milioane de lei, pentru imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai companiei, a anuntat atunci KPMG Advisory, administratorul special al Astra. Planul a fost avizat de KPMG la sfarsitul lunii iunie.

In a doua parte a lunii februarie, ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza. Cresterea capitalului social a fost inclusa in planul de redresare a Astra, aprobat de ASF la 7 aprilie. La finele anului 2013, compania ocupa primul loc pe piata piata asigurarilor din Romania, cu subscrieri de 921,5 milioane de lei si pierderi de 917,3 milioane de lei.