Valoarea reprezinta 0,0205% din suma estimata a fi obtinuta in cadrul acestei etape, se precizeaza in notificarea publicata pe bursa. Astfel, daca in prima etapa actionarii au avut un aport la capital de 47.278 lei, rezulta ca in cele doua etape de majorare actionarii au adus in total 134.617 lei din necesarul total de 425 milioane de lei.

Conform companiei, in perioada 6 - 19 august 2015 se va derula Etapa III a subscrierilor in cadrul majorarii capitalului social al Astra Asigurari, perioada in care actiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere Investitorilor Calificati. Astra Asigurari va afla astfel pe 19 august daca un investitor strategic este dispus sa aduca 425 milioane de lei la capital si sa salveze asiguratorul de la faliment. Daca, nuici un investitor nu va subscrie aceasta suma, Astra Asigurari ar putea fi preluata de statul roman daca necesarul de capital va depasi resursele fondului de garantare in asigurari.

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii Astra Asigurari in februarie 2014, numind firma de consultanta KPMG Advisory in calitate de administrator special.

Astra Asigurari a revenit pe profit anul trecut, consemnand un rezultat pozitiv net de 30,7 milioane de lei, dupa ce, in 2013, a raportat o pierdere record de peste 917 milioane de lei, conform unui raport publicat pe site-ul societatii. In 2014, societatea a subscris prime in valoare de 770,11 milioane de lei. Astra Asigurari este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu prin intermediul firmelor The Nova Group Investments si Epsilon Estate Provider (circa 90% din totalul actiunilor).