Ioana Filipescu, cea care a condus timp de peste noua ani operatiunile Raiffeisen Investment, companie specializata in fuziuni si achizitii care se inchide de la 1 iulie, si-a deschis propria firma de consultanta in sectorul M&A, denumita Filipescu Visa Financial Advisors.

“Ca parte a strategiei de reorganizare regionala a grupului, Raiffeisen Investment Romania isi va incheia activitatea incepand cu 1 iulie. Dupa ce am condus aceasta companie timp de peste noua ani am decis sa merg pe un alt drum. Au fost ani plini de surprize, provocari, niciodata identici, insa deosebit de creativi”, a spus Ioana Filipescu.

Ea nu a precizat detalii despre compania pe care o va lansa in mod oficial in curand, insa noua adresa de email ofera indicii despre numele firmei de consultanta financiara: Filipescu Visa Financial Advisors. De asemenea, in conducerea companiei se va regasi cu statutul de partener si Florin Visa, director al Raiffeisen Investment, consultant cu o experienta de 14 ani in industria de M&A.

De profesie inginer si absolventa in cadrul ENA (L'Ecole Nationale d'Administration) din Paris, Ioana Filipescu este unul dintre cei mai apreciati specialisti in investment banking de pe piata locala. Inainte de a conduce Raiffeisen Investment, ea a lucrat timp de patru ani la filiala locala a KPMG, unde a condus departamentul de corporate finance.

"Ar fi pretentios sa sustin ca am visat si am ales profesia de investment banker. Eu am inceput facultatea inainte de 1989, ceea ce a implicat existenta unor optiuni mult mai limitat. Intr-un fel, investment banking-ul m-a ales pe mine, si nu invers. Am avut norocul sa incep sa lucrez intr-un mediu foarte bun, sa fac un fel de hibrid intre investment si development banking la EBRD, la inceputul carierei mele. Ulterior pasii au fost firesti", spunea la un moment dat pentru wall-street.ro Ioana Filipescu.

Citeste si:
A "explodat" numarul firmelor infiintate in domeniul consultantei
A "explodat" numarul firmelor...

Raiffeisen Investment figureaza in datele Ministerului Finantelor cu o cifra de afaceri de 2,3 mil. lei (520.000 euro) si pierderi de 349.079 lei (80.000 euro) in 2013.

Cei mai importanti jucatori in piata de fuziuni si achizitii sunt companiile din Big Four (Deloitte, EY, KPMG, PwC), dar si actori independenti precum Capital Partners, BAC Investment si Pathfinder.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Filip: 2019, un an cu accelerari bruste in fuziuni si achizitii