Numarul de carduri contactless din Romania va creste semnificativ in urmatorii ani, totalul acestora fiind asteptat sa depaseasca 7 milioane, estimeaza Cosmin Vladimirescu, general manager pentru Romania al MasterCard.

“Ma astept sa vedem in Romania peste 7 milioane de carduri contactless in urmatorii 2-3 ani. Ce ma doare si ma intristeaza este ca atunci cand ma duc la McDonalds, unde exista terminale care accepta contactless, vad persoane care desi au carduri contactless prefera in continuare sa le introduca in POS in loc sa faca o tranzactie contactless. Este un efort educational care trebuie facut concomitent cu emiterea de carduri si POS-uri contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, in cadrul conferintei Banking 2.0 organizata de wall-street.ro in parteneriat cu MasterCard si Telekom Romania.

Ce ma doare si ma intristeaza este ca atunci cand ma duc la McDonalds, unde exista terminale care accepta contactless, vad persoane care desi au carduri contactless prefera in continuare sa le introduca in POS in loc sa faca o tranzactie contactless

Potrivit acestuia, in Romania exista in momentul de fata 7.000 de terminale contactless, reprezentant circa 6% din piata. De asemenea, numarul de carduri contactless din prezent este de peste 1 milion.

“Acceptarea tehnologiei contactless va fi in crestere in anii urmatori. 11 din primii 20 retaileri din Romania, care genereaza peste 30% din volume, au trecut deja la contactless; am reusit sa ii convingem si nu a fost greu”, a mentioant Cosmin Vladimirescu.

Citeste si:
Mastercard aduce in sanul Parlamentului noile tehnologii de plata
Mastercard aduce in sanul...

Sursa foto: Mircea Dragos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mastercard si phyre lanseaza un nou portofel digital in Romania