Instanta de judecata a schimbat sentinta data de Tribunalul Bucuresti respingand actiunea reclamantului ca neintemeiata. Decizia este definitiva si a fost pronuntata in sedinta publica din data de 9 aprilie 2015. Autoritatea a fost reprezentata in faza apelului de societatea de avocatura Dragne si Asociatii.

ASF are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi banesti compensatorii solicitate de mai multi membri din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a pietelor financiare non-bancare: CSA, CNVM si CSSPP. Valoarea totala a sumelor solicitate se ridica la circa 11,6 milioane de lei.

Tudor Balta, fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), inainte de infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Recent, Tudor Balta a preluat conducerea societatii de asigurari si reasigurari EximAsig Romania, al carei actionar majoritar este EximBank. Tudor Balta activeaza de aproape 10 ani in domeniul asigurarilor, fiind membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si, ulterior, vicepresedinte al aceleiasi Comisii.

Sursa foto: Mediafax Foto