"Studii din piata ne-au aratat ca pentru parintii din Romania sunt prioritare sanatatea si educatia celor mici. Deja volumul de prime brute subscrise aferent politelor de asigurari pentru copii incheiate la sfarsitul lui 2014 a crescut cu 70% fata de valoarea din anul anterior. Parintii aloca, in medie, 1.800 lei pe an pentru o polita cu componenta de protectie si economisire pentru copii si 800 lei pentru o asigurare ce ofera beneficii medicale si de protectie", spune Emilia Bunea (foto).

Cresterea a fost sustinuta, arata seful Metropolitan Life, in special, de interesul parintilor pentru asigurarea Dr. KID, care ofera protectie in cazul unor situatii dificile, cum ar fi spitalizare, interventie chirurgicala, fracturi sau arsuri, dar si in cazul diagnosticarii cu o boala grava sau de accident. "Acest produs reprezinta peste 35% din portofoliul de asigurari pentru copii dupa doar un an de la lansare", spune Emilia Bunea. Pentru a completa oferta de asigurare cu informatii utile despre cresterea si protectia copiilor, Metropolitan Life a lansat si un portal dedicat.

"O alta categorie in ascensiune in portofoliul Metropolitan Life este cea a asigurarilor de viata pentru copii cu componenta de investitii. Atenti la rezultatele investitionale pozitive obtinute de fondurile de investitii Metropolitan Life in 2014 (Plus +7,51%, Multiplus +8,43%, Exponential +9,68%), parintii au achizitionat pentru copii mai multe asigurari de viata cu componenta de investitii, astfel incat valoarea primelor a crescut cu aproape 25% comparativ cu anul anterior", mai spune Emilia Bunea.

Citeste si:

In ceea ce priveste beneficiile platite de companie pentru asigurarile adresate copiilor, seful Metropolitan Life arata ca cele mai frecvente au fost cele de spitalizare si interventie chirurgicala, sumele platite pornind de la 50 lei pana la aproximativ 5.000 lei pentru spitalizare si/sau interventie chirurgicala.

"O alta situatie dificila in care compania a preluat plata primelor de asigurare a fost atunci cand parintele care a incheiat polita nu a mai fost in viata, iar prin acest beneficiu oferit de companie, contractul continua sa ramana in vigoare, mai precis sa acumuleze capital si sa ofere beneficii de protectie pentru copil pana cand acesta ajunge la o varsta matura, stabilita in contract", afirma Emilia Bunea.

Metropolitan Life, parte a grupului american de asigurari MetLife, ocupa locul doi in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata, si are 170 de angajati. In 2014, compania a raportat prime brute subscrise in valoare de 264,35 milioane lei.