In jurul orei 13:30, francul elvetian era, de asemenea, cotat in piata interbancara la 4,0320 lei, in urcare fata de 4,0202 lei in acelasi moment al zilei precedente. Si ieri, francul elvetian a castigat teren in fata monedei nationale cu 0,2%.

Leul s-a intarit insa luni fata de dolar in prima sedinta a saptamanii, cursul oficial anuntat de BNR fiind de 3,8961 lei/dolar (-0,5%). Evolutia venea dupa ce si vineri moneda nationala castigase aproape 4 bani in fata valutei americane. De cealalta parte, cursul leu/euro a ramas stabil, BNR anuntand luni o referinta de 4,417 lei/euro, reprezentand o crestere minora (0,02%) fata de cursul de la sfarsitul saptamanii trecute. Un euro era cotat vineri la 4,4159 lei.

Tot ieri, lira turceasca a atins luni un nou minim record fata de dolar, continuand evolutia negativa din cauza incertitudinilor politice si a agravarii conflictului cu insurgentii kurzi, care amplifica ingrijorarea investitorilor legata de incetinirea cresterii economiilor emergente, in frunte cu China.