UNSAR noteaza ca doar saptamana trecuta s-au produs trei accidente grave, in care au fost implicati transportatori si care au lasat in urma trei persoane decedate si noua raniti. Intr-unul dintre accidente a fost implicat un autocar in care se aflau 63 de turisti, dintre care 50 de copii.

"Accidentele grave in care sunt implicati transportatorii confirma statisticile ingrijoratoare realizate de autoritati. Cea mai mare frecventa medie a daunei, de 15,87%, este inregistrata la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) detinute de persoane juridice, conform analizei independente realizata de catre compania de consultanta Milliman pentru perioada 2013 - 2015 si publicata de ASF. Ceea ce inseamna ca 1 din 6 camioane produce in fiecare an un accident. Mai mult decat atat, circa 1.900 de romani si-au pierdut anul trecut viata in accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au suferit vatamari", potriviti UNSAR.

UNSAR considera ca transportatorii ar trebui sa gaseasca urgent solutii pentru a limita tragediile de tipul celor petrecute saptamana trecuta in Romania si ar trebui sa promoveze comportamentul responsabil in randul soferilor lor. Numarul de accidente se reflecta inclusiv in valoarea primelor de asigurari.

Citeste si: Cine are dreptate in "razboiul" RCA: transportatorii sau asiguratorii?

Sursa foto: Taina Sohlman / Shutterstock