Frecventa ridicata cu care se produc accidente in care sunt implicate vehicule ale companiilor de transport rutier este ingrijoratoare, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care subliniaza, de asemenea, ca transportatorii ar trebui sa promoveze comportamentul responsabil in randul soferilor lor.

UNSAR noteaza ca doar saptamana trecuta s-au produs trei accidente grave, in care au fost implicati transportatori si care au lasat in urma trei persoane decedate si noua raniti. Intr-unul dintre accidente a fost implicat un autocar in care se aflau 63 de turisti, dintre care 50 de copii.

"Accidentele grave in care sunt implicati transportatorii confirma statisticile ingrijoratoare realizate de autoritati. Cea mai mare frecventa medie a daunei, de 15,87%, este inregistrata la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) detinute de persoane juridice, conform analizei independente realizata de catre compania de consultanta Milliman pentru perioada 2013 - 2015 si publicata de ASF. Ceea ce inseamna ca 1 din 6 camioane produce in fiecare an un accident. Mai mult decat atat, circa 1.900 de romani si-au pierdut anul trecut viata in accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au suferit vatamari", potriviti UNSAR.

UNSAR considera ca transportatorii ar trebui sa gaseasca urgent solutii pentru a limita tragediile de tipul celor petrecute saptamana trecuta in Romania si ar trebui sa promoveze comportamentul responsabil in randul soferilor lor. Numarul de accidente se reflecta inclusiv in valoarea primelor de asigurari.

Citeste si: Cine are dreptate in "razboiul" RCA: transportatorii sau asiguratorii?

Sursa foto: Taina Sohlman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri