Catalin Cretu, Visa: Peste 60% din banii tranzactionati pe carduri in 12 luni au fost de pe carduri Visa

Pe cardurile din Romania s-au tranzactionat aproximativ 40 miliarde de euro intr-un interval de 12 luni incheiat la finele utimului trimestru pentru care exista date, din aceasta suma peste 25 miliarde euro fiind de pe carduri Visa, a declarat Catalin Cretu, directorul general al Visa, in cadrul conferintei "20 de ani de carduri in Romania", organizata de NoCash Capital Consult impreuna cu MasterCard si Visa.

Ponderea platilor cu cardul in randul populatiei a fost de 8-9% la ultimul trimestru pe an, iar mai mult de jumatate, 5,5%, sunt plati facute de pe carduri Visa, a adaugat directorul general Visa.

Catalin Cretu a vorbit si despre numarul cardurilor inactive aflate pe piata din Romania, care au ajuns la un numar de 4 milioane dintr-un total de 15 milioane de carduri valide in circulatie in prezent.

"Din cele 15 milioane de carduri, 4 milioane sunt inactive. Trebuie sa analizam metoda prin care le putem activa sau modul in care emitem cardurile, pentru ca emiterea de plastice goale care raman in sertare nu ajuta la progresul acestei industrii", a declarat Catalin Cretu, directorul general Visa.

Numarul cardurilor contactless a ajuns la 4 milioane, iar sistemul bancar trebuie sa continue sa lucreze pentru a dezvolta in contnuare acest segment, si anume volumele tranzactionate prin intermediul cardurilor sau gadgeturilor, a spus Catalin Cretu.

Citeste si:
Visa confirmă Google Pay în România și anunță 7 jucători cu care a...
Visa confirmă lansarea Google...

"Ceea ce ajuta si da masura progresului acestei industrii sunt volumele tranzactionate, puse pe card si platite cu carduri sau alte gadgeturi. (..) Banii din sistemul bancar sunt inca destul de putini, de aceea cu cat transferam mai mult din consumul privat, din banii existenti pe card, cu atat vom aduce mai multe fonduri in sistemul bancar pentru investitii, credite, si vom lupta mai bine impotriva economiei subterane" a afirmat el.

Numerarul contiua sa joace un rol important in economie, a spus Catalin Cretu, adaugand, insa, ca are asteptari mari in ceea ce priveste evolutia platilor cu cardul, avand in vedere ca, intr-un interval de 12 luni, mai mult de 1 din 2 tranzactii cu cardul reprezinta o plata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri