Rezultatul referendumului prin care englezii au stabilit iesirea din Uniunea Europeana si-a pus amprenta si asupra transferurilor facute de romani, dar au existat o serie de fluctuatii.

Poti afla mai multe despre transferuri de bani si Fintech-uri la evenimentul Future Banking, unde va participa in premiera si fondatorul unuia dintre cele mai revolutionare Fintech-uri din Marea Britanie, Revolut.

"Sigur ca au fost tot felul de fluctuatii, deoarece foarte multi au asteptat clarificari asupra viitorului sau pur si simplu au stat cu ochii pe evolutia lirei. Am vazut aceasta tendinta anul trecut in iunie si apoi toata vara. Nevoile oamenilor nu se opresc insa din pricina unui Brexit. In continuare, romanii au facturi de platit acasa sau rude pe care trebuie sa le sprijine financiar. Faptul ca sunt ingrijorati si asteapta poate momentul potrivit pentru a trimite bani, nu schimba cu nimic nevoia lor de a efectua transferul pana la urma", au declarat reprezentantii TransferGo.

Piata romaneasca, cea mai rapida crestere de la lansare

TransferGo a pornit din Lituania, locuitorii acestei tari fiind primii care au beneficiat de serviciile startup-ului si cei mai numerosi. Insa, acum piata romaneasca demonstreaza cea mai rapida crestere, de la lansarea din 2015.

"TransferGo este un start-up care a pornit din Lituania. Lituanienii, fiind asadar primii care au beneficiat de TransferGo, sunt inca cei mai numerosi clienti. Trebuie sa mentionez insa faptul ca piata romaneasca demostreaza cea mai rapida crestere, de la lansarea din 2015. In foarte scurt timp, este posibil ca romanii sa devina principalii clienti TransferGo", adauga reprezentantii startup-ului.

Evolutia tehnologiei si prezenta acesteia tot mai accentuata pe piata fianciara i-a impins pe reprezentantii startup-ului sa dezvolte noi produse. Acestia au declarat ca la final de 2016, inceput de 2017 au lansat 3 optiuni extra de transfer pentru romani si au inceput sa se implice si in distribuirea de materiale care au ca scop educarea financiara.

"Sunt inca foarte multi care se tem sa utilizeze servicii online, nu stiu sa activeze online banking, nu detin carduri sau pur si simplu prefera sa lucreze cu cash. Pana sa ajungem sa trimitem bani prin Facebook sau alt tert de acest gen, cred ca trebuie sa investim ceva timp in a-i invata despre avantajele unui transfer online" au completat reprezentantii.

In ceea ce priveste mutarea birourilor din Londra dupa iesirea Marii Britanii din UE, aceastia au declarat ca nu au discutat acest aspect si nici nu cred ca va fi necesar.

Compania TransferGo a fost infiintata in anul 2012, in Lituania, iar sediul central se afla in prezent la Londra, Marea Britanie. CEO-ul si co-fondatorul firmei a declarat ca ideea aceasta de transfer i-a venit in momentul in care s-a mutat in Londra si a observat cat de greu ii este sa trimita bani in tara natala.

Sursa foto: A. and I. Kruk / shutterstock.com