Tinerii (18 -34 ani) economisesc in mod constant mult mai mult decat persoanele mai in varsta, dar - surprinzator - Vestul tarii nu este cu mult peste Sud si Est in ceea ce priveste obiceiul de a pune bani deoparte, a spus Lucian Anghel, presedintele BCR Banca pentru Locuinte, cu ocazia unui seminar organizat de banca pentru presa economica.

Astfel, conform unui studiu al BCR Bpl, 44% dintre tineri economisesc mai mult in mod regulat decat persoanele mai in varsta (peste 65 de ani), unde ponderea este de numai 21%, dar chiar si fata de segmentul 35-64 de ani, unde ponderea celor care economisesc in mod regulat este de 29%.

Zona urbana (orase cu peste 50.000 de locuitori) sta desigur mult mai bine decat mediul rural, 33% versus 24% dintre persoane isi permit sa economiseasca regulat. Economisirea ocazionala creste la circa 40% in orasele mici.

Dintre orasele din Romania, Bucurestiul este bineinteles liderul in ceea ce priveste economisirea, 37% dintre bucuresteni punand bani deoparte in mod constant, in timp ce 35% o fac ocazional, cifre care sunt oricum cele mai mari din tara.

Anghel a remarcat insa cu surprindere ca Vestul tarii nu sta cu mult mai bine la capitolul economisirii fata de Sud si Est, regiuni mai sarace. Astfel, in Vest 30% dintre participantii la sistemul de tip Bauspar (programul de economisire-creditare) pun bani deoparte in mod constant, in timp ce in Sud si Est ponderea este de 27%.

Citeste si:
Acțiunile BNET, roller-coaster pe bursă: ce va urma în acest an...
Acțiunile Bittnet, un...

"Ma asteptam ca in Vestul tarii economisirea regulata sa fie mult mai ridicata, dar diferentele intre regiuni sunt destul de mici. Acest lucru arata ca este o problema sistemica si exista o nevoie de a dezvolta obisnuinta de a economisi in mod constant", concluzioneaza Anghel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri