OTP Consulting, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) lanseaza trei proiecte cu finantare din fonduri europene pentru peste 1.500 de antreprenori si 183 de noi business-uri, in valoare totala de 10,7 milioane euro, conform unui comunicat de presa emis de catre OTP Consulting.

Cele trei proiecte lansate de catre OTP Consulting, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei sunt: Proiectul Antreprenoriat sustenabil in Regiunea Centru, Smart Start-UP – Antreprenoriat inovativ si sustenabil in Sud Muntenia si FIA – Fii Antreprenor Acasa. Investeste viitorul tau!

Antreprenoriat sustenabil in Regiunea Centru: pana la 34.200 de euro finantare

Acest proiect lansat de catre OTP Consulting, in parteneriat cu CCIR, este dedicat persoanelor cu varsta de peste 18 ani care au domiciliul in mediul rural sau urban din Harghita, Mures, Covasna, Brasov, Sibiu si Alba si care vor sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban.

Proiectul are o valoare totala de 5 milioane de euro si o durata de 36 de luni, fiind impartit in mai multe etape:

- programe de formare antreprenoriala pentru 740 de tineri (12 luni) care se vor incheia cu selectarea a 89 de planuri de afaceri.
- cei 89 de antreprenori vor primi consiliere si suport pentru dezvoltarea afacerilor si finantare nerambursabile in valoare de pana la 34.200 euro pentru fiecare nou business infiintat. Totodata, partenerii proiectului ofera programe de monitorizare a functionarii si dezvoltarii sustenabile a afacerilor finantate.

SMART Start-UP- Antreprenoriat inovativ si sustenabil in Sud Muntenia: pana la 34.000 de euro finantare

Proiectul este dedicat tinerilor cu varsta de peste 18 ani, care au domiciliul in Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, respectiv Giurgiu si isi doresc sa isi infiinteze propria afacere.
Valoarea totala a proiectului este de 4 milioane euro si are o durata de 36 de luni, fiind impartit in mai multe etape:

- prima etapa consta in desfasurare unor programe de formare antreprenoriala pentru 570 de tineri (12 luni) care se vor incheia cu selectarea a 72 de planuri de afaceri.
- in a doua etapa, care se va desfasura pe o perioada de 18 luni, cei 72 de antreprenori vor primi consiliere si suport pentru dezvoltarea afacerilor si finantare nerambursabila in valoare de pana la 34.000 euro pentru fiecare nou business infiintat urmand ca afacerile sa fie monitorizate pe o perioada de 6 luni.

FIA- Fii antreprenor Acasa. Investeste in viitorul tau: finantare de pana la 40.000 de euro

Acest program se adreseaza tinerilor romani din Diaspora care isi doresc sa infiinteze o afacere in Romania. Proiectul, dezvoltat in parteneriat cu CCIR si Liga Studentilor Romani din Strainatate are o durata de 36 de luni, iar sesiunile de informare pentru 10.000 de tineri au demarat deja in multe tari din Europa. Trainingul celor 220 de persoane se va desfasura exclusiv online, incepand cu luna februarie 2018.

In urma cursurilor vor fi selectate pentru finantare in valoare de max. 40.000 de euro cele mai bune 22 de planuri de afaceri, care vor fi implementate si monitorizate pana lla incheierea celor 36 de luni de proiect. FIA are o valoare totala de 1.7 milioane de euro, din care 880.000 de euro vor fi directionate catre noile afaceri infiintate.

Sursa foto: By AppleZoomZoom / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri