Un procent de 80% dintre respondentii unui studiu privind moneda digitala Bitcoin realizat de catre CNBC au declarat ca aceasta este o bula, avand in vedere valoarea la care a ajuns in acest moment. Un procent de 2% a declarat ca expansiunea criptomonedei este fundamentata.

Bitcoin a cunoscut o explozie a pretului in acest an, de la 1.000 de dolari in ianuarie la peste 18.000 spre finalul anului. Moneda a atras atentia intregii planetei, de la sefi de banci la economisti de top care au numit-o o bula, la milioane de oameni care au inceput sa o cumpere pentru a castiga de pe urma cresterii acesteia.

sursa foto: coindesk.com

O mare parte dintre cei de pe Wall Street nu par a fi convisi nici de utilitatea criptomondei. Din cei 44 de economisti, manageri de fonduri si strategi intervievati, 66% au declarat ca bitcoin nu poate fi incadrata in categoria valutelor, in timp 17% au sustinut contrariul.

Cei de la Saxo Bank au facut si ei o serie de predictii in ceea ce priveste Bitcoin in 2018, precizand ca moneda va creste la peste 60.000 de dolari si, cu o capitalizare a pietei de peste 1 trilion de dolari pe masura ce aparitia contractului futures pentru Bitcoin in decembrie 2017 duce la o mobilizare a implicarii din partea investitorilor si fondurilor care se simt mai confortabil tranzactionand futures decat sa adune fonduri la burse de criptovalute.

Facebook "face pace" cu...
Citeste si: Facebook permite din nou reclamele la criptomonede

Sursa foto: By mezzotint / Shutterstock.com