Goldman Sachs se pregateste pentru deschiderea unui departament ce se va ocupa de tranzactiile cu monede digitale. Banca planuieste sa isi inceapa activitatea pana la finalul lunii iunie.

Din informatiile obtinute de catre Bloomberg, gigantul de pe Wall Street pune in acest moment la cale alcatuirea unei echipe in New York care sa se ocupe de tranzactiile cu criptomonede.

Aceasta mutare face ca Goldman Sachs sa devina prima companie importanta de pe Wall Street care va desfasura tranzactii pe piata criptomonedelor, o zona ce se bucura de o popularitate imensa in aceasta perioada, datorita in mare parte cresterii fulminante pe care moneda Bitcoin a avut-o in 2017.

In luna octombrie a acestui an, Lloyd Blankfein, CEO-ul bancii, a publicat un mesaj pe Twitter prin care a precizat ca Goldman Sachs studiaza moneda digitala bitcoin. De asemenea, intr-un interviu acordat luna trecuta, acesta a declarat ca nu au inca nevoie de o strategie in ceea ce priveste bitcoin, deoarece acestea continua sa fie in proces de dezvoltare, dar si volatile.

Bitcoin scade cu peste 6.000 de dolari in mai putin de o saptamana

Pretul monedei Bitcoin a scazut cu mai mult de 30% in ultima saptamana dupa ce, pe 17 decembrie, pretul acesteia jongla in jurul valorii de 20.000 de dolari pe unitate. In momendul redactarii acestei stiri, pretul se situeaza la 13.412 dolari.

sursa foto: coindesk.com

Sursa foto: By Wit Olszewski / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri