Banca Comerciala Romana (BCR) a primit un plafon de garantii de 511 milioane de lei in cadrul programului Prima Casa, editia 2018. In aceste conditii, banca poate acorda, anul acesta, credite de peste un miliard de lei, sumele putand fi folosite pentru achizitia sau constructia de locuinte

Banca beneficiaza, astfel, de 26,5% din totalul garantiilor alocate de stat pentru programul Prima Casa in anul 2918.

Pana in prezent, peste 58.000 de case au fost finantate de BCR prin acest program. In consecinta, 1 din 4 romani care au achizitionat o locuinta cu ajutorul programului Prima Casa sunt clienti ai bancii.

Dobanda la care se pot contracta astfel de credite este de 2% plus ROBOR la 3 luni, iar avansul este de minim 5%. In plus, banca precizeaza ca nu percepe comision pentru analiza dosarului.

Totodata, clientii pot beneficia de aprobarea financiara valabila timp de 90 de zile. Daca persoana care a primit aprobarea financiara nu a gasit inca locuinta pe care doreste sa o achizitioneze, odata ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispozitie de la semnarea ofertei de credit pentru a gasi o casa.

Citeste si:
BCR lanseaza prima platforma digitala pentru credite ipotecare
BCR lanseaza prima platforma...

Suma maxima care poate fi o obtinuta poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani.

Spre exemplu, pentru un credit de 160.000 de lei pe 30 de ani, dobanda in prezent este de 4,09%, comisionul de evaluare imobil este de 370 de lei, inclusiv TVA, comisionul de gestiune FNGCIMM - 0,45% anual, calculat la valoarea garantiei, iar rata lunara este de 772 lei (fara comisionul de gestiune datorat FNGCIMM). Valoare totala platibila dupa 30 de ani este de 284.652,81 lei, iar DAE ajunge la 4,41%.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BCR vrea sa digitalizeze complet obtinerea unui credit ipotecar