Institutul CFA, cea mai prestigioasa asociatie din lume a profesionistilor in finante si investitii, va adauga subiecte ce vizeaza tehnologia blockchain si criptomonedele in curricula sa pentru examenele de nivel I si nivel II, semn ca noile valute ar putea sa reziste in piata financiara mai mult decat ar crede criticii acestora, scrie Bloomberg.

Bibliografia pentru examenele din 2019 va fi publicata in august, oferindu-le candidatilor posibilitatea de incepe cele peste 300 de ore de studii. CFA a adaugat noile subiecte dupa ce reprezentanti ai industriei financiare au aratat un interes tot mai ridicat pentru acestea in cadrul sondajelor la care au participat.

Finantele si criptomonedele s-au interesectat tot mai des dupa cresterea spectaculoasa a Bitcoin din 2017, tranzactii futures reglementate fiind recent lansate pe Bursa din Chicago, in vreme ce giganti precum Goldman au lansat departamente de blockchain.

Desi valutele digitale s-au prabusit anul acesta, iar impactul blockchain in lumea reala a fost limitat pana in prezent, exista si opinii potrivit carora tehnologia din spatele acestora ar putea sa schimbe complet sistemul financiar global.

“Am observat ca acest domeniu a avansat mult mai rapid decat altele si il consideram si mai durabil. Nu este doar un entuziasem trecator”, a declarat Stephen Horan, managing director in cadrul CFA Institute - Charlottesville, Virginia.

Bibliografia CFA ce vizeaza criptomonedele si tehnologia blockchain se va alatura altor subiecte de fintech, printre care inteligenta artificiala, big data si tranzactiile automatizate. Horan sustine ca si alte subiecte crypto, precum intersectarea valutelor virtuale cu economia reala, ar putea sa fie adaugate subiectelor studiate.

Citeste si:
Ce tinte au bancile pentru indicele care da ora exacta la Bucuresti
Ce tinte au marile banci de...

Un numar record de 227.031 persoane, din 91 de tari si teritorii s-au inregistrat in iunie pentru a sustine examenul CFA. Majoritatea sunt din Asia, continentul pe care se fac cele mai mari tranzactii cu criptomonede.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Prima tara din lume care te lasa sa iti iei salariul in Bitcoin