Andreas Treichl se retrage de la conducerea Erste Group, proprietarul BCR. Cine va fi inlocuitorul acestuia?

Andreas Treichl, directorul general al Erste Group Bank AG, va demisiona la sfarsitul anului viitor, cu sase luni inainte de incheierea mandatului sau, si va fi inlocuit cu Bernhard Spalt din ianuarie 2020, se arata intr-un comunicat al al grupului bancar austriac.

Andreas Treichl este seful bancii austriece din iulie 1997 si membru al Consiliului de Administratie din octombrie 1994. In prezent, Bernhard Spalt ocupa functia de director de risc la Erste Bank Oesterreich, noteaza Agerpres.

"Pozitia de lider al Erste, care a evoluat de la o banca locala in cel mai mare furnizor de servicii financiare din partea estica a UE, a fost munca vietii mele. A fost si dificil si plin de satisfactii - si sunt extrem de mandru ca impreuna cu cei aproape 48.000 de angajati am extins banca, am depasit cu bine criza financiara si am adus-o intr-o situatie chiar mai solida pentru urmatorul stadiu al cresterii in era digitala. Sunt convins ca Bernhard Spalt este exact persoana potrivita pentru a planui drumul bancii in viitor", a afirmat Andreas Treichl.

La randul sau, Bernhard Spalt, a declarat: "Este o mare onoare sa fiu solicitat sa-i urmez lui Andreas Treichl la conducerea Erste, o banca care isi tureaza viteza pentru expansiune, nu in ultimul rand datorita concentrarii noastre pe Europa Centrala si de Est (CEE) si a serviciilor si a produselor inovatoare, cum ar fi platforma noastra bancara digitala George. In timp ce ne pregatim sa celebram anul viitor cea de-a 200-a aniversare, datorita lui Andreas Treichl si a colegilor nostri, eu preiau o banca care priveste inainte si este bine pozitionata pentru a furniza clientilor in viitor cele mai bune produse bancare".

Bernhard Spalt va demisiona din toate functiile sale pentru a deveni adjunctul lui Andreas Treichl, undeva la mijlocul anului viitor, in timp ce Treichl va deveni din 2020 presedintele Consiliului de Supervizare al Fundatiei Erste - cel mai mare actionar al grupului Erste.

Citeste si:
BCR contribuie cu o treime la profitul Erste, după o creștere cu...
BCR raportează o creștere a...

In Romania, Erste Group Bank AG detine Banca Comerciala Romana, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 512 unitati de retail amplasate in majoritatea oraselor cu mai mult de 10.000 de locuitori din toata Romania si prin cele 21 de centre de business si 23 de birouri mobile dedicate companiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri