Revolut a inregistrat venituri de 12.8 milioane de lire sterline in 2017 si o pierdere totala de 14,8 milioane de lire sterline. In ceea ce priveste volumul lunar al tranzactiilor, acesta a crescut de aproape 8 ori, iar numarul utilizatorilor s-a triplat.

Veniturile Revolut au crescut de 5 ori in anul 2017, de la 2.4 milioane de lire sterline la 12.8 milioane GBP, iar pierderea totala inregistrata a fost de 14.8 milioane de lire. In acelasi timp volumul lunar al tranzactiilor a crescut de la 200 de milioane de dolari la 1.5 miliarde de dolari, iar numarul utilizatorilor s-a triplat, de la 450.000 la 1,3 milioane.

Cresterea veniturilor si reducerea costurilor sunt in continuare importante pentru companie, insa prioritatea in acest moment o reprezinta expansiunea internationala a Revolut, cresterea numarului de utilizatori si dezvoltarea continua de produse, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Reprezentatii Revolut precizeaza ca ritmul de crestere nu a incetinit in 2018 si se asteapta la un an cu rezultate mai bune. Fintech-ul se apropie de 3 milioane de utilizatori in Europa, deschide 7.000 de conturi noi in fiecare zi, proceseaza 3 miliarde de dolari lunar si are peste 500 de angajati in intreaga lume.

"Ne propunem ca anul acesta sa crestem veniturile de 5 ori, iar luna trecuta am lansat noul card Metal, un model de abonament la pretul de 54.99 lei lunar. Peste 20.000 de utilizatori au trecut la planul Premium imediat, iar mai mult de 60.000 se afla acum pe lista de asteptare. Planuim sa lansam in curand si platforma de investitii, un alt produs care va genera venituri.", precizeaza Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

Compania cu sediul in Londra are peste 2.500.000 de utilizatori in Europa si a procesat pana in prezent peste 150 de milioane de tranzactii in valoare totala de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obtinut finantari in valoare totala de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuti precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri