Leul se apreciaza usor astazi, 1 octombrie, in raport cu moneda unica europeana, dolarul american si cu francul elvetian. Trendul de apreciere este urmat si de unele monede din regiune, respectiv zlotul polonez si forintul unguresc.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat astazi, 1 octombrie, un curs de 4,6596 lei/euro, in scadere cu 0,41 de bani (0,09%) fata de sedinta anterioara cand a fost cotat la 4,6637 lei/euro.

Trendul de apreciere in fata monedei unice europene l-au urmat si unele valute din regiune, respectiv zlotul polonez care a crescut cu 0,11% si forintul unguresc cu 0,06%, insa in ceea ce priveste coroana ceha, aceasta s-a depreciat cu 0,17%.

Curs BNR pentru dolar: leul romanesc creste in fata monedei americane

Leul s-a apreciat astazi cu 1 ban (0,25%) fata de dolarul american, de la 4,0210 lei/dolar la 4,0110 lei/dolar , dupa ce moneda americana a castigat in sedinta anterioara 3,7 bani in fata monedei noastre nationale.

Si francul elvetian s-a depreciat astazi in raport cu leul romanesc, de la 4,1248 lei/franc la 4,0807 lei/franc.

Cum va evolua leul fata de dolar in perioada urmatoare?

In perioada urmatoare, este de asteptat ca dolarul sa continue sa creasca fata de euro si, implicit, in raport cu leul romanesc, avand in vedere ca banca centrala americana va continua sa majoreze dobanda de referinta si in acest an si anul viitor.

In sedinta de miercuri, Fed a majorat dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an.

Banca centrala americana a ajuns, astfel la a treia majorare a dobanzii cheie din acest an si a opta din decembrie 2015, cand Fed a intrerupt politica de relaxare monetara adoptata ca raspuns la criza financiara.

Cresterea de miercuri, cu 0,25 puncte procentuale, a fost in linie cu asteptarile analistilor, iar o noua majorare a dobanzii de referinta pe piata americana este asteptata in luna decembrie.

Totodata, pentru 2019, Fed previzioneaza o noua majorare in trei etape a dobanzii de referinta.

Sursa foto: Ion Sebastian / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri