Revolut atinge borna de 75.000 de utilizatori in tara noastra si lanseaza versiunea in limba romana a aplicatiei

Revolut a ajuns la 75.000 de utilizatori in tara noastra si a anuntat lansarea unei versiuni a aplicatiei in limba romana. De asemenea, startup-ul fintech le va oferi utilizatorilor posibilitea de a-si comanda gratuit primul card standard pana pe data de 15 octombrie.

Bugetarea automata, posibilitatea de a economisi cu Vaults si transferurile gratuite sunt principalele functionalitati care au atras cei 75.000 de utilizatori romani ai serviciului, o cifra ce situeaza tara noastra pe locul 7 al topul tarilor europene cu cel mai mare numar de utilizatori, depasind Portugalia, Germania si Grecia, conform unui comunicat de presa trimis de catre startup-ul fintech,

Utilizatorii Revolut din Romania, tranzactii de peste 275 de milioane de euro luna aceasta

Revolut

Volumul total al tranzactiilor efectuate in Romania a depasit 275 de milioane de euro luna aceasta. Romanii folosesc Revolut in principal pentru cumparaturi online si plati cu cardul, 69.27% dintre tranzactii fiind reprezentate de platile cu cardul, online si offline.

Transferurile bancare reprezinta 15.24% din totalul tranzactiilor, in timp ce 9.23% sunt schimburi valutare la cursul de schimb interbancar oferit de Revolut. Doar 6.27% din numarul total de tranzactii sunt retrageri de numerar, aratand faptul ca Romania faci pasi importanti catre a deveni o societate fara numerar.

Citeste si:
Pierderile anuale ale Revolut s-au dublat în urma majorării costurilor
Pierderile anuale ale Revolut...

Principalii comercianti la care romanii aleg sa plateasca cu cardul Revolut sunt Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express, McDonald’s, InMedio si Digi Romania.

Utilizatorii Revolut din Romania folosesc activ si pusculitele digitale Vault, optiunea de economisire care rotunjeste fiecare plata si economiseste diferenta. Romanii au deschis peste 15.000 de pusculite Vault pana acum si au economisit astfel mai bine de 3 milioane de lei, folosind o combinatie de economisire a maruntisului si plati recurente pentru a strange bani pentru evenimentele importante, vacante sau investitii in imobiliare si criptomonede.

Incepand de astazi, 10 octombrie, aplicatia Revolut este disponibila si in limba romana, iar pana pe 15 octombrie startup-ul fintech ofera tuturor clientilor noi si existenti posibilitatea de a comanda primul lor card fizic gratuit.

Veniturile Revolut au crescut de 5 ori anul trecut, de la 2.4 milioane de lire sterline la 12.8 milioane GBP, iar pierderea totala inregistrata a fost de 14.8 milioane de lire.

Citeste si:
Revolut angajeaza peste 200 de persoane in urmatoarele 6 luni
Revolut angajeaza peste 200...

Cresterea veniturilor si reducerea costurilor sunt in continuare importante pentru companie, insa prioritatea in acest moment o reprezinta expansiunea internationala a Revolut, cresterea numarului de utilizatori si dezvoltarea continua de produse,

Compania cu sediul in Londra are peste 2.800.000 de utilizatori in Europa si a procesat pana in prezent peste 150 de milioane de tranzactii in valoare totala de mai bine de 27 miliarde de dolari. Revolut a obtinut finantari in valoare totala de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuti precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri