Indicele ROBOR la 3 luni a crescut ceva mai mult in sedinta de astazi, 19 octombrie, dupa o perioada de cateva saptamani in care a inregistrat evolutii minore. Majorari semnificative s-au vazut si in cazul celorlalte scadente.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata in cazul indicelui ROBOR la 1 saptamana, de 0,65 puncte procentuale, de la 2,74% pe an la 3,39% pe an. ROBOR la 1 luna a inregistrat o crestere de 0,12 puncte procentuale, de la 3,11% pe an la 3,23% pe an, iar ROBOR la 6 luni de la 3,44% pe an la 3,50% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Majorari au fost inregistrate si in cazul indicelui ROBOR la 9 si 12 luni. Astfel ROBOR la 9 luni s-a majorat cu 0,06 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 3,51% pe an la 3,57% pe an, iar ROBOR la 12 luni de la 3,56% pe an la 3,62% pe an.

ROBOR overnight si-a pastrat aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 1,80% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile s-a majorat cu 0,02 puncte procentuale de la 1,81% pe an la 1,83% pe an.

ROBOR la 3 luni se majoreaza in sedinta de astai, 19 octombrie dupa o perioada in care a avut evolutii minore

ROBOR la 3 luni, incidele in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, a crescut cu 0,11 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 3,17% pe an la 3,28% pe an.

Cresterea preturilor de consum influenteaza direct evolutia dobanzilor din piata. Institutul National de Statistica (INS) a publicat saptamana trecuta rata anuala a inflatiei pentru luna septembrie, care ramane la un nivel ridicat, dupa o scadere usoara de la 5,1%, in august, la 5,03%. In septembrie, marfurile nealimentare s-au scumpit cel mai mult, cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, in timp ce serviciile au inregistrat un avans de 2,54%, conform datelor prezentate de INS.

Sursa foto: Cosmin Placinta / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri