Banca Transilvania a anuntat in aceasta saptamana actualizarea conditiilor generale de afaceri prin definirea unui nou tip de tranzactie cu cardul, cea cu scopul de transfer de bani, prin care loveste direct in Fintech-uri precum Revolut sau Orange Money, in cazul in care clientii decid sa porteze bani de pe cardurile de credit.

Astfel, clientii au fost informati ca, daca folosesc cardurile de credit pentru a “incarca bani” in aplicatii precum Revolut sau Orange Money, tranzactiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Banca defineste o tranzactie cu cardul pentru plata de bunuri/ servicii doar ca o operatiune efectuata la terminalele POS de la comerciantii care au afisate insemnele organizatiei internationale sub sigla careia a fost emis cardul (Visa sau Mastercard)

Pe de alta parte, in noile conditii de afaceri, BT nu mai considera achiziti de bunuri sau servicii tranzactiile cu cardul care rezulta in incarcarea cu bani a unui cont, card, aplicatie, transfer de bani prin si dintr-o aplicatie, precum si tranzactiile pe Internet cu scop de transfer de bani.

Prin urmare, in cazul cardurilor de credit cu care se efectueaza astfel de portari, banca a decis sa aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii, mai exact 1% din valoarea tranzactiei, dar minimul 2,5 lei.

Masura vine la cateva luni distanta dupa ce BT a decis sa nu mai acorde mile de calatorie in cazul tranzactiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clientii le efectuau catre aplicatii si servicii de transfer de bani precum “Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

Banca Transilvania nu este singura banca din piata care a inceput sa descurajeze portarile catre Revolut. Clienti ai CEC Bank si OTP Bank au reclamat fie incadrarea tranzactiilor de portare a banilor in Revolut drept tranzactii valutare, trecand astfel prin cursul de schimb al bancii, fie imposibilitatea de a face portari catre Revolut.

Si bancile din strainatate au tratat in unele cazuri portarile din cardurile de credit ca retrageri de cash, care sunt taxate mai mult decat in cazul cardurilor de debit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri