Noul produs al companiei Amazon a fost anuntat miercuri, 28 noiembrie, in cadrul conferintei AWS re:Invent 2018 si se numeste Amazon Managed Blockchain. Aceasta permite crearea si administrarea cu usurinta a unei retele blockchain.

“Amazon Managed Blockchain elimina costurile necesare pentru crearea unei retele, oferindu-ti un produs ce poate fi scalat automat pentru a fi capabil sa suporte mii de aplicatii pe care ruleaza milioane de tranzactii”, se arata in website-ul destinat platformei.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Utilizatorii pot urmari evolutia retelei prin intermediul unei baze de date independenta de platforma blockchain

Reprezentantii companiei precizeaza ca platforma blockchain poate stoca informatii intr-o baza de date independenta de aceasta ce nu foloseste tehnologia blockchain, denumita Amazon Quantum Ledger Data, conform coindesk.com.

“Managed Blockchain poate crea o copie a activitatii retelei blockchain in Amazon Quantum Ledger Database, o baza de date ce poate fi administrata de catre utilizatori. In urma acestui proces, utilizatorii isi pot analiza mai usor activitatea retelei si observa care sunt tendintele, dinafara acesteia”, se mai arata in descrierea produsului.

Amazon.com, FT.com si...
Citeste si: Cele mai bune carti din 2018

Cei care isi doresc sa foloseasca platforma blockchain dezvoltata de catre Amazon trebuie sa se inscrie pe site-ul produsului, iar dupa ce vor fi acceptati pot incepe crearea unei retel.

Lansarea acestui produs de catre gigantul de e-commerce vine intr-o perioada in care industria criptomonedelor, ce sunt dezvoltate prin intermediul tehnologiei blockchain, trece printr-o serie de scaderi drastice. Bitcoin, criptomoneda cu cea mai mare valoare a pietei, a inregistrat pe parcursul saptamanii trecute scaderi de pana la 40%, ajungand la un moment dat la un pret pe unitate de 3.447 de dolari. In momentul redactarii acestei stiri, pretul acesteia se situeaza la 4.128 de dolari pe unitate.

Sursa foto: By Jonathan Weiss / Shutterstock.com