ING Bank Romania vrea sa extinda si la non-clienti inrolarea 100% digitala

ING Bank Romania pregateste o optiune prin care isi doreste sa le permita persoanelor fizice, care nu sunt clienti ai bancii, sa isi deschida un cont 100% online, urmand ca acestia sa primeasca cardul acasa.

Aceasta optiune care le va permite persoanelor fizice sa devina clienti ai banci prin intermediul unui proces 100% digital este in dezvoltare in acest moment, reprezentantii ING Bank Romania declarand ca va fi lansata in anul 2019.

“Urmatorul lucru pe care urmeaza sa il lansam consta in permiterea viitorilor clienti de a-si deschide relatia cu banca printr-un proces full digital”, a precizat Robert Anghel, Head of mobile Payments la ING Bank.

Din datele prezentate de catre Michal Szczurek, CEO ING Romania, banca are o cota de piata de 8,9% dupa active, pozitionandu-se pe locul 6 in topul bancilor din Romania, iar din punct de vedere al creditarii se afla pe pozitia a 5-a. La finalul lunii noiembrie, ING Bank Romania inregistra un numar de 1,3 milioane de clienti, dintre care 830.000 isi primeau salariul in conturile bancii, iar 712.000 erau utilizatori ai canalelor digitale.

In ceea ce priveste creditele de nevoi personale, Robert Anghel precizeaza a ING Bankg Romania are o cota de piata de 11%, iar un procent de 13% dintre acestea au fost contractate prin intermediul platformei Home'Bank, accesand un canal 100% digital.

Citeste si:
Robert Anghel pleaca de la ING Bank Romania la TMB Bank Thailanda
Omul din spatele platilor...

ING Bank Romania a raportat dupa primele 9 luni din an un avans semnificativ al profitului net, cu 35%, la 529 milioane lei, in contextul cresterii bazei de clienti activi cu 14% fata de anul trecut si a portofoliului de credite cu 17%.

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri