Leul creste in sedinta de astazi, 5 februarie, in raport cu moneda unica europeana si se depreciaza usor fata de dolarul american, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Leul creste in sedinta de astazi, 5 februarie, in raport cu moneda unica europeana, fiind cotat la 4,7440 lei/euro, in crestere cu peste 1 ban fata de sedinta anterioara, cand s-a situat la 4,7546 lei/euro.

Curs BNR pentru dolar: leul scade in sedinta de astazi

In acelasi timp, leul s-a depreciat usor fata de dolarul american, pentru care Banca Nationala a Romaniei a calculat, marti, un curs de 4,1547 lei/dolar, in crestere cu 0,15 bani (0,04%) fata de sedinta precedenta in care a fost cotat la 4,1532 lei/dolar.

Dolarul american nu este cotat direct pe piata de la Bucuresti, ci prin raportarea la euro. Astfel, pe plan extern, raportul dintre cele doua monede este in acest moment de 1.1418 euro/dolar, in scadere cu 0,16% fata de cotatia inregistrata la deschiderea sedintei.

In ceea ce priveste francul elvetian, Banca Nationala a Romaniei a calculat marti cu curs de 4,1507 lei/franc, cu 1,29 bani mai putin decat in sedinta anterioara, in care a fost cotat la 4,1636 lei/franc.

Leul continua sa creasca in...
Citeste si: Leul continua sa creasca in raport cu euro: la cat este cotat astazi

Sursa foto: AdrianC / Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Leul s-a apreciat in raport cu euro: la cat a ajuns cursul