Leul creste in sedinta de astazi, 5 februarie, in raport cu moneda unica europeana si se depreciaza usor fata de dolarul american, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Leul creste in sedinta de astazi, 5 februarie, in raport cu moneda unica europeana, fiind cotat la 4,7440 lei/euro, in crestere cu peste 1 ban fata de sedinta anterioara, cand s-a situat la 4,7546 lei/euro.

Curs BNR pentru dolar: leul scade in sedinta de astazi

In acelasi timp, leul s-a depreciat usor fata de dolarul american, pentru care Banca Nationala a Romaniei a calculat, marti, un curs de 4,1547 lei/dolar, in crestere cu 0,15 bani (0,04%) fata de sedinta precedenta in care a fost cotat la 4,1532 lei/dolar.

Dolarul american nu este cotat direct pe piata de la Bucuresti, ci prin raportarea la euro. Astfel, pe plan extern, raportul dintre cele doua monede este in acest moment de 1.1418 euro/dolar, in scadere cu 0,16% fata de cotatia inregistrata la deschiderea sedintei.

In ceea ce priveste francul elvetian, Banca Nationala a Romaniei a calculat marti cu curs de 4,1507 lei/franc, cu 1,29 bani mai putin decat in sedinta anterioara, in care a fost cotat la 4,1636 lei/franc.

Sursa foto: AdrianC / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri