Bani pentru IMM-uri: Banca Transilvania se alatura fondului de private equity MC Fund 1

Morphosis Capital, compania de private equity fondata in anul 2018, a anuntat ca Banca Transilvania va participa la primul fond de investitii, MC Fund I, destinat finantarii IMM-urilor romanesti.

Fondul de private equity a fost pus pe picioare in 2018, avand Fondul European de Investitii ca partener prin intermediul Programului Operational Regional, co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Morphosis Capital isi propune sa investeasca cel putin 5 milioane de euro per tranzactie pentru fiecare IMM romanesc activ in sectoare precum cel al bunurilor de larg consum, al serviciilor medicale sau cele din tehnologie, cu venituri inainte de aplicarea taxelor de cel putin 1 milion de euro, conform romania-insider.com.

"Finantarea economiei romanesti este prioritate Bancii Transilvania, fiind principala noastra activitate si zona in care avem expertiza, avand in vedere ca de 25 de ani lucram cu afacerile locale. Implicarea noastra in Morphosis Capital Fund I dovedeste apetitul nostru pentru solutile alternative de finantare menite sa ajute afacerile autohtone", a precizat Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri