NETOPIA Payments investeste in startup-ul SupplyBlockchain, platforma B2B de tip SaaS (Software as a Service) care adauga transparenta in lanturile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a inregistra exact data si locatia produselor fizice.

Potrivit reprezentantilor SupplyBlockchain, comerciantii raporteaza anual pierderi de miliarde de dolari la nivel mondial din cauza fraudei si a pierderilor din lanturile de distributie si transport. In cele mai multe cazuri pierderile financiare sunt acoperite de asiguratori, insa aceste situatii ii afecteaza pe toti membrii ecosistemului comercial, fie ca este vorba despre producatori, distribuitori, transportatori si nu in ultimul rand despre cumparatori, se arata intr-un comunicat emis de companie.

“Una dintre problemele principale ale industriei de transport si logistica este lipsa de transparenta si urmarire independenta a produselor de-a lungul lanturilor de distributie. Un bun exemplu este cazul recent al persoanei din Craiova care a gasit o bucata de plastilina in locul unui iPhone achizitionat cu 6.800 lei. SupplyBlockchain rezolva problemele de acest tip prin adaugarea unui strat de securitate si transparenta in procesele logistice, folosind tehnologii de tip blockchain”, a declarat Sebastian Cochinescu, CEO si fondator SupplyBlockchain.

Compania SupplyBlockchain, Inc. a fost infiintata in anul 2018 in SUA si are in portofoliu clienti din industriile de transport, logistica si distributie de marfa. Inca de anul trecut, companiile care au decis sa devina clienti ai SupplyBlockchain si-au redus substantial pierderile prin folosirea acestui sistem inovator. Anul acesta, compania isi va extinde portofoliul de clienti din Statele Unite, pe o piata in care pierderile firmelor de transport, de asigurari si de comert electronic sunt exponential mai mari.

In luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu, fondator si CEO al companiei SupplyBlockchain a castigat premiul III al sectiunii "Creativitate pentru Securitate" din cadrul PatriotFest (un concurs organizat de MAPN, MAI, SPP, STS, SRI si New Strategy Center), cu serviciile SupplyBlockchain adresate structurilor militare si de securitate nationala.

Din echipa SupplyBlockchain mai fac parte oameni cu experienta de business in industriile de tech si legal, precum: Alin Gabriel Zainescu (VP of Sales & Marketing, SupplyBlockchain / Strategic Business Consultant, Zainescu Consulting), Antonio Eram (Business Advisor SupplyBlockchain / CEO si co-fondator NETOPIA Payments), Felix Crisan (Technical Advisor SupplyBlockchain / CTO si co-fondator NETOPIA Payments), Vlad Andrei (Strategy Advisor SupplyBlockchain / Managing Partner Albaron Ventures) si Traian Paicu (Legal Advisor / avocat cunoscut si angel investor) .

„Am fost intotdeauna interesat de investigarea modului prin care multitudinea de aplicatii practice ale tehnologiei blockchain pot fi integrate intr-o companie pentru eficientizarea activitatii la toate nivelurile. De aceea, ma bucur sa anuntam ca ne extindem portofoliul de investitii NETOPIA Payments cu un startup care foloseste inovatia de ultima ora in scopul rezolvarii unor probleme uzuale, costisitoare, cu care se confrunta un numar foarte mare de afaceri din toate industriile.”, a declarat Antonio Eram.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri