Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a razgandit: programul Prima Casa ramane nemodificat in acest an, comparativ cu varianta de anul trecut. In urma cu aproximativ doua saptamani, acelasi ministru anuntase ca acesta se va modifica pana la finalul lunii februarie, astfel incat sa fie un program social, accesibil doar tinerilor cu venituri reduse.

"Au fost niste discutii, pornite tot de la Banca Nationala a Romaniei, si era sa fiu pacalit, sa se modifice programul, sa devina unul social. Dar nu este un program social, este un program pentru prima casa. Asa ca ramane nemodificat", a explicat Eugen Teodorovici intr-o conferinta de presa.

Referitor la momentul in care vor fi disponibili banii pentru acordarea garantiilor (doua miliarde de lei, plafon pentru acest an), ministrul Finantelor a subliniat faptul ca depinde de momentul in care bugetul va fi publicat in Monitorul Oficial. In acest moment, bugetul pe 2019 este subiectul unei sesizari la Curtea Constitutionala formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Guvernul a aprobat, in urma cu o saptamana, Hotararea de Guvern prin care a stabilit plafonul pentru programul Prima Casa la doua miliarde de lei in 2019. Cu doar o zi inainte, ministrul Finantelor declara ca programul va fi modificat pana la finalul lunii februarie.

"Am prins ca plafon cam doua miliarde de lei in acest an pentru programul Prima Casa, deci el va continua, numai ca am spus ca discutiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrala au fost pentru a-l face mai social, mai indreptat catre zona sociala. Probabil ca pana la final de februarie vom avea forma propusa a fi modificata, dar nu se schimba aspecte esentiale”, spunea anterior Eugen Teodorovici.

La noul program Prima Casa,...
Citeste si: La noul Prima Casa vor fi subventii la dobanda daca ai mai multi copii

Totusi, la momentul respectiv, el a declarat ca modificarile luate in calcul se refera la suprafata casei sau la veniturile celor care vor sa il acceseze. "Ma refer la suprafata casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu iti iei casa de 500 de metri patrati, prima casa, iti iei o casa pentru familie atat cat poti...", a adaugat atunci Eugen Teodorovici.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eugen Teodorovici insista: IRCC se aplica si la Prima Casa! E posibil?