Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a razgandit: programul Prima Casa ramane nemodificat in acest an, comparativ cu varianta de anul trecut. In urma cu aproximativ doua saptamani, acelasi ministru anuntase ca acesta se va modifica pana la finalul lunii februarie, astfel incat sa fie un program social, accesibil doar tinerilor cu venituri reduse.

"Au fost niste discutii, pornite tot de la Banca Nationala a Romaniei, si era sa fiu pacalit, sa se modifice programul, sa devina unul social. Dar nu este un program social, este un program pentru prima casa. Asa ca ramane nemodificat", a explicat Eugen Teodorovici intr-o conferinta de presa.

Referitor la momentul in care vor fi disponibili banii pentru acordarea garantiilor (doua miliarde de lei, plafon pentru acest an), ministrul Finantelor a subliniat faptul ca depinde de momentul in care bugetul va fi publicat in Monitorul Oficial. In acest moment, bugetul pe 2019 este subiectul unei sesizari la Curtea Constitutionala formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Guvernul a aprobat, in urma cu o saptamana, Hotararea de Guvern prin care a stabilit plafonul pentru programul Prima Casa la doua miliarde de lei in 2019. Cu doar o zi inainte, ministrul Finantelor declara ca programul va fi modificat pana la finalul lunii februarie.

"Am prins ca plafon cam doua miliarde de lei in acest an pentru programul Prima Casa, deci el va continua, numai ca am spus ca discutiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrala au fost pentru a-l face mai social, mai indreptat catre zona sociala. Probabil ca pana la final de februarie vom avea forma propusa a fi modificata, dar nu se schimba aspecte esentiale”, spunea anterior Eugen Teodorovici.

Totusi, la momentul respectiv, el a declarat ca modificarile luate in calcul se refera la suprafata casei sau la veniturile celor care vor sa il acceseze. "Ma refer la suprafata casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu iti iei casa de 500 de metri patrati, prima casa, iti iei o casa pentru familie atat cat poti...", a adaugat atunci Eugen Teodorovici.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri