Fara doar si poate rolul sistemului bancar intr-o societate este foarte important, iar "bancile sunt motorul economiei". De aceea, prin competitia Bank of the Year, ajunsa la a patra editie, Mastercard si-a propus nu doar sa premieze bancile care se adapteaza cel mai bine la piata si inoveaza cel mai mult, dar si pe cele care isi asuma rolul de a creste gradul de incluziune financiara, astfel incat romanii sa aiba acces la instrumente de plata moderne.

"Imi place sa cred ca impactul pe care l-am avut cu editiile anterioare (ale Bank of the Year) s-a reflectat in business, dar este important sa intelegem ca impactul nu este unul strict legat de reglementare. Cu siguranta bancile trebuie sa urmeze directivele europene, in special cele legate de digitalizare si fac pasi importanti in directia asta, dar in Romania rolul lor extrem de important este acela de a ajuta oamenii sa devina inclusi financiar, sa aiba acces la un cont curent, la un instrument de plata modern, unul care sa le permita sa faca plati nu doar de proximitate, cum este cazul cash-ului, ci sa poata trimite bani sau sa faca plati internationale", a declarat Cosmin Vladimirescu la o editie speciala a emisiunii Profesionistii in Banking.

Iata juratii celei de-a patra editii a Bank of the Year, competitie care isi va desemna castigatorii in 28 martie.

Daca pana acum eram impresionat de aplicatii de muzica si filme, in clipa de fata descopar noi caracteristici in aplicatiile de mobile banking, care arata senzational si se misca senzational, sunt extrem de flexibile, customizabile si curate - Cosmin Vladimirescu, Mastercard Romania

Managerul Mastercard este convins ca, in ultimii ani, progresul cel mai important in piata locala a fost inregistrat in digitalizare, directie in care bancile au facut cei mai mari pasi.

"Ma bucura nu doar faptul ca, de-a lungul timpului, portofelul meu a devenit mai usor, mai subtire, iar telefonul mobil s-a umplut de aplicatii, dar am remarcat, si sunt foarte incantat de acest lucru, calitatea aplicatiilor, care a crescut foarte mult, iar user experience-ul s-a imbunatatit masiv", concluzioneaza Vladimirescu.

Sursa foto: Mastercard Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri