Termenul de aplicare prevederilor OUG 114 referitoare la Pilonul II de pensii ar putea fi prorogat “pe termen foarte scurt”, a declarat vineri Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Acesta a avut joi o intalnire cu administratorii de fonduri de pensii, de la care asteapta un raspun cu privire la aspectele discutate.

"In ceea ce priveste fondurile de pensii, am avut ieri o discutie cu administratorii fondurilor de pensii si a ramas ca trimit azi o scrisoare catre noi ca raspuns la ceea ce am discutat. In cazul in care ceea ce s-a discutat este convenit, atunci clar va fi in ordonanta. Trebuie sa luam o decizie pana la final de martie, pentru ca altfel efectul se produce si atunci sigur va fi o modificare legata de Pilonul II de pensii in aceasta ordonanta, dar in sensul poate de a intinde termenul de aplicabilitate a OUG 114, o prorogare pe termen foarte scurt, pentru a fi mai mult timp pentru discutii de ordin tehnic", a aratat Teodorovici, citat de Agerpres.ro.

Ministrul a fost intrebat daca aceia care administreaza fonduri private ar putea veni cu un aport mai mic la cresterea capitalului social daca investesc in proiectele statului.

"Ei au fost interesati de acest aspect si au trimis cateva documente. Ar fi dispusi sa investeasca in orice proiect pe care statul il lanseaza, de la infrastructura de transport, spitaliceasca, orice este de interes si sigur pentru aceste fonduri de investitii. Proiectele statului sunt cu siguranta proiecte sigure, care sa aduca si profit", a sustinut seful Finantelor.

Ce prevederi lovesc cel mai tare Pilonul II

Potrivit OUG 114. administratorii din Pilonul II sunt obligati sa isi majoreze semnificativ capitalul social, jumatate pana la 30 iunie 2019 si restul pana la finalul acestui an.

In plus, din aceasta luna, participantii la Pilonul II pot opta pentru sistarea contributiilor si directionarea acestora catre pilonul de stat, daca au contribuit cel putin 5 ani in acest sistem.

Totodata, angajatii din constructii sunt scutiti, pe o perioada de 10 ani, de contributia la Pilonul II. In acest fel, fondurile din sistem risca sa piarda un numar semnificativ de contributori.

Pe langa toate acestea, comisionul pe care au voie sa il perceapa a fost diminuat drastic, astfel ca veniturile lor vor scadea simtitor daca OUG 114 ramane in forma actuala,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri