Startup-ul romanesc SWAZM a lansat o platforma blockchain despre care zice ca suporta milioane de operatiuni pe secunda

Startup-ul romanesc SWAZM anunta ca a lansat o infrastructura descentralizata ce suporta milioane de operatiuni pe secunda.

SWAZM a construit un sistem de procesare si stocare, bazat pe tehnologia blockchain. Astfel, echipa de programatori romani a reusit sa depaseasca problemele de scalabilitate ale retelei Ethereum, pe care se bazeaza in prezent peste 85% din aplicatiile descentralizate de pe piata, deoarece consensul retelei SWAZM nu se bazeaza pe POW (Proof of work) precum Ethereum, ci pe o serie de algoritmi care verifica consistenta operatiunilor si integritatea retelei, anunta reprezentantii startup-ului intr-un comunicat de presa.

SWAZM foloseste o suita de algoritmi de consens, care actioneaza in paralel: Proof of Storage (face dovada existentei datelor), Proof of Retrievability (face dovada integritatii datelor) si Proof of Compute (face dovada realizarii operatiunilor). Aceste elemente formeaza stratul de baza al retelei. Peste aceasta structura exista o structura de tip Proof of near verifiable computing, prin care o arhitectura de noduri coordoneaza drepturile de citire si scriere in retea, pe baza unui oracol care le confera temporar pozitia aceasta, punand la bataie reputatia si stake-ul acelor noduri in retea.

“Istoric, POW, consensul folosit de Ethereum, a fost utilizat pentru a putea oferi incredere intre membrii unei retele de necunoscuti. Aceasta solutie nu este insa scalabila. Conduce la risipa de energie electrica si putere de calcul. De exemplu, la finalul anului 2018, minarea de Bitcoin era responsabila de 0,5% din consumul global de energie. Cand am creat SWAZM, am dorit sa oferim o solutie la cheie pentru scalarea oricarui proiect descentralizat.”, a explicat Vali Malinoiu, fondatorul si CEO-ul SWAZM.

Planurile de viitor ale echipei SWAZM implica dezvoltarea unui cadru de tip IaaS (Infrastructure as a service) pe care dezvoltatorii de aplicatii distribuite sa poata lansa orice proiect, indiferent de limbajul de programare folosit, oferind un potential de scalare, flexibilitate si compatibilitate cross-chain nemaiintalnit, in timp utilizatorii casnici vor avea la dispozitie posibilitatea de a de a monetiza timpii morti de pe propriul laptop.

Despre SWAZM

Citeste si:
Startup-ul romaneasc de blockchain Swazm face un parteneriat cu Maguay
Startup-ul romanesc de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Echipa SWAZM a dezvoltat o suita de tehnologii interconectate, ce au scopul de a oferi o solutie la cheie pentru scalarea oricarui proiect descentralizat. Utilizand tehnologii de descentralizare a stocarii si a puterii de calcul, SWAZM isi propune sa realizeze o piata digitala de putere de calcul unde fiecare resursa informatica neutilizata sa poata fi pusa la dispozitia celor care au nevoie de ea, oferind companiilor si dezvoltatorilor acces la o alternativa mai ieftina si mai performanta decat solutiile de cloud traditionale.

SWAZM a atras deja o investitie de 500.000 de euro si are deja primii clienti, lucrand cu companii precum Restart Energy Democracy, proiectul romanesc de tranzactionare peer-to-peer a energiei.

Sursa foto: By Alexander Yakimov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri