Startup-ul romanesc de blockchain Swazm semneaza un parteneriat cu producatorul de servere si storage Maguay

Startup-ul romanesc de tehnologie Swazm a semnat un parteneriat cu Maguay, producatorul roman de servere care se afla pe lista furnizorilor CERN - Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare.

Parteneriatul consta in extinderea retelei blockchain Swazm, prin utilizarea de resurse computationale puse la dispozitia proiectului de catre Maguay. Astfel, cele doua companii au semnat un acord pentru implementarea unui proiect pilot, benefic ambelor parti: Swazm va avea la dispozitie mai multe resurse computationale, iar Maguay va castiga o metoda alternativa pentru a-si capitaliza activele deja existente, dar sub-utilizate, din cadrul centrelor sale de date, confom unui comunicat de presa emis de Swazm.

Obiectivele proiectului pilot consta in testarea comportamentului retelei in ceea ce priveste eficienta alocarii de resurse computationale, folosind masini virtuale, si validarea potentialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.

“La nivel mondial, intre 40% si 60% din resursele computationale din data centere sunt sub-utilizate, iar Swazm poate sa ajute aceste companii sa foloseasca si sa monetizeze resursele care nu sunt comercializate, reducand risipa de energie electrica si de putere de calcul.”, a explicat Vali Malinoiu, CEO-ul Swazm.

„Vedem aceasta colaborare ca o extindere fireasca a ariilor in care Maguay isi desfasoara activitatea si inoveaza. Recunoasterea noastra la nivel european a fost incununata de premiul Intel primit, in cadrul CeBIT Hanovra, pentru contributia remarcabila adusa in educarea clientilor din Romania in utilizarea tehnologiilor de server Intel, precum si de includerea Maguay, in 2013, in Intel Board of Advisors pe regiunea EMEA. Am fost mereu cu un pas in fata si am incercat in acelasi timp si sa educam piata, atat ca producator de hardware, dar si ca integrator de solutii IT avansate. Iar SWAZM este o solutie inovatoare in care vedem mult potential, atat din perspectiva utilizarii solutiei in cadrul centrelor de date proprii, cat si a integrarii ei in proiecte interesante.” a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.

Citeste si:
Startup-ul SWAZM lanseaza o platforma blockchain: cum functioneaza
Startup-ul romanesc SWAZM a...

Sursa foto: By Alexander Yakimov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri