Romania este o tara sigura pentru investitori, ce inregistreaza progrese in ceea ce priveste stabilitatea cadrului institutional si in consolidarea bugetara, a afirmat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, in cadrul intalnirilor pe care le-a avut sambata, la Washington, cu reprezentantii agentiilor de rating, dar si cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar International (FMI).

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului de resort, oficialul roman a avut sambata, 13 aprilie, intrevederi cu reprezentantii agentiilor de rating S&P, Moody's si Fitch. In acest context, Eugen Teodorovici a subliniat ca punctele forte ale Romaniei sunt: nivelul moderat al datoriei publice si al datoriei externe in comparatie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) si mentinerea perspectivelor de crestere economica, scrie Agerpres.

Tot sambata, in marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului roman al Finantelor Publice a cuprins si intalnirea cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al FMI.

Discutiile dintre cei oficiali s-au axat pe cadrul macroeconomic al Romaniei, in acest sens Eugen Teodorovici dand asigurari ca Romania isi va respecta angajamentele asumate cu institutiile financiare internationale de a mentine deficitul sub 3%, si ca masurile luate in anul 2019 vor duce atat pentru acest an, cat si in viitor, la o crestere economica sustenabila.

"Suntem o tara sigura pentru investitori, cu o economie sustenabila, cu potential de crestere. De asemenea, Romania inregistreaza progrese in ceea ce priveste stabilitatea cadrului institutional si in consolidarea bugetara, plasarea ferma a datoriei publice pe o traiectorie descendenta, precum si in consolidarea cadrului de guvernanta', a spus ministrul Finantelor.

PSD joaca la doua capete:...
Citeste si: PSD, prins intre promisiunile fata de pensionari si gaura din buget

Intalnirile pe care delegatia romana le-a avut sambata se inscriu in marja dialogului pe care Ministerul Finantelor Publice il are atat cu oficiali ai agentiilor de rating, cat si cu cei ai FMI.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Angajatii din institutiile statului le inchid telefonul investitorilor